Ljepota prirode kroz objektiv Srđana Vujmilovića (VIDEO)

603

Pejzaži, arhitektura i porteti čine osnovu izložbe fotografije “Unique Vision” čiji je autor mladi fotograf Srđan Vujmilović. Srđan je svoju izložbu namijenio svima koji žele da na trenutak zaborave na svakodnevni život i uživaju u svim ljepotama koje svijet nudi.

Svoj rad predstavio je i u Banjaluci.

– Pokušao sam da prikažem taj prostor koji se nalazi oko nas, ta priroda. Samim tim i sva magična mjesta koja se nalaze oko nas a koja možemo posjetiti samo ako imamo volje, da ih posjetimo i da ih obiđemo – rekao nam je Srđan.

Otvaranju izložbe u Staklencu u banjalučkom parku Petar Kočič prisustvovao je veliki broj ljudi. Njihove reakcije na Srđanove fotografije pokazale su da je njegov rad i te kako prepoznat.

Izložbu je posjetilo i nekoliko Srđanovih iskusnijih kolega fotografa. Za njih je ovo još jedan praznik fotografije u Banjaluci.

– Ono što vidim je da su to veliki formati. Boja koja odmah dominira i siguran sam, a vidim ii z njegove biografije, da je upućen u dizajn. Nadam se da mu je vodilja banjalučka fotografija dakle ide naprijed – smatra Slobodan Rašić Bobara, fotograf.

Srđan je samouki fotograf ali je tokom četiri godine predanog rada dokazao da je veoma talentovan. To potvrđuju i nagrade koje je osvojio, a jedna od njih posebno je važna.

– U maju ove godine sam sovojio prvo mjesto u kategoriji pejzaži na prestižnom hrvatskom takmičenju “Rovinj Photo Days”. Takmičilo se oko 600 autor sa preko 8 000 fotografija i moja fotografija je osvojila prvo mjesto. Mogu vam reći das am bio iznenađen jer je bilo dosta dobrih radova i bio sam oduševljen da je moj rad ipak osvojio prvo mjesto među toliko dobrih radova, jer stvarno konkurencija je bila ogromna – dodao je Srđan.

Izložba fotografija “ Unique Vision’ traje do 20. decembra.

Jelena Milovanović Soldan

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA