Knjige koje su napisali muzičari

692

Autobiografije muzičara postaju sve popularnije, ali je mnogo teže naći književna djela muzičara koja su mnogo priznatija. U nastavku pogledajte pet takvih knjiga.

Entoni Kidis, “Scar Tissue”

kidis

Entoni Kidis iz benda “Red Hot Chili Peppers” napisao je knjigu koja govori o njegovom životu, napuštanju fakulteta i zavisnosti od droge. Riječi ovog muzičara su veoma iskrene i nude nadu za sve one koji se liječe od bolesti zavisnosti.

Džoni Keš, “Cash: The Autobiography”

w873 (1)

Film “Walk the Line” koji je 2005. godine osvojio Oskara, djelimično je zasnovan na ovom djelu, a u autobiografiji Džoni Keš govori o amfetaminskoj zavisnosti, svojoj duhovnosti, kao i odmetničkim političkim pogledima na svijet.

Bob Dilan, “Chronicles: Volume 1”

w873 (2)

U prvom od tri dijela memoara Boba Dilana “Chronicles: Volume One” pjevač piše o dolasku u Njujork i putu do debitantskog albuma. Djelo nudi veoma dobar uvid u nastanak jednog od najistaknutijih i najprepoznatljivih muzičara ikada.

Kit Ričards, “Life”

w873 (3)

Kit Ričards legendarni gitarista benda “Rolling Stones” je napisao neke od najzanimljivijih i najpopularnijih memoara svih vremena. Odlično napisana autobiografija nudi mnogo dublji uvid u njegovu ličnost, nego onako kako se Kit uglavnom doživljava – kao čovjek sa gitarom i velikim libidom.

Džon Lenon, “In His Own Write”

LennonWrite300

Iako nije tajna da je veliki Džon Lenon uživao u povremenim izletima u književnost, ova publikacija je nepoznata većini publike. “In His Own Write” je prepuna pjesama, ilustracija i kratkih priča koje je Lenon napisao u prvom dijelu svoje karijere.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA