Građanima Srpske omogućeno praćenje najgledanijih TV programa iz Srbije!

27268

Pojedini operateri u Republici Srpskoj omogućili su građanima praćenje najgledanijih kanala iz Srbije. Naime, radi se o kanalima Prva TV, Prva Max, Prva World i O2, bivši B92 i TV Partizan.

Kako saznajemo, kanale iz Srbije emituje Elta-Kabel, najveći kablovski operater u Republici Srpskoj i Telrad, kablovski operater iz Bijeljine. Nezvanično saznajemo, da bi se ovi kanali mogli uskoro naći i u programskoj šemi operatera BlicNet iz Banjaluke.

Portparol Elta-Kabela Iva Đudurović kaže da su oni društveno odgovorna kompanija koja zna da prepozna potrebe svojih korisnika.

– Kako smo najveća kompanija koja pruža usluge kablovske televizije, interneta,telefonije i mobilne telefonije osetili smo potrebu da za građane Srpske obezbijedimo praćenje najgledanijih kanala. Kao što su naši korisnici primjetili, uložili smo ogroman napor, kao i mnogo sredstava za uključenje tih kanala i to bez podizanja cijene pretplate. U narednom periodu uložićemo još više sredstava za uključenje novih kanala – rekla je ona.

U kompaniji Telrad kažu da su svojim korisnicima ponudili ono što traže i vole da gledaju, bez podizanja cijene pretplate.

– Pravimo iskorak i nudimo novo našim korisniciima. U našoj programskoj šemi smo ponudili kanale koje naši korisnici vole, a na koje su i navikli zato što se mnogi preljevaju iz Srbije u pograničnoj zoni. Mi nastojimo da prepoznamo potrebe i ukus svojih gledalaca i želimo da im ponudimo ono najbolje što imamo – rekao je Radovan Radovanović, direktor Telrada.

U kompaniji BlicNet kažu još uvijek pregovaraju o uvođenju novih kanala u svoju programsku šemu.

– Primijetili smo da su kanali iz Srbije dostupni u Republici Srpskoj i da je to izazvalo prilično interesovanje. I mi radimo na tome, ali kako su još u toku pregovori, ne možemo reći ništa više do njihovog okončanja – rekli su u BlicNet-u.

Na pitanje šta misle o dostupnosti kanala iz Srbije u Srpskoj i da li ih kod nas ima dovoljno, građani kažu da im je drago što sada imaju bolju ponudu programa. Jovana T. iz Banjaluke pohvalila je uvođenje novih kanala i rekla da je dobro da ih ima što više.

– Meni je drago, da možemo pratiti sve više kanala iz Srbije, pogotovo jer su to kvalitetni programi. Nažalost u Srpskoj imamo malo televizija i potrebno je da se omogući uključenje što više TV programa iz Srbije – rekla je ona.

Marko D, takođe iz ovog grada kaže da je vidio da ima nove kanale, ali da nije stigao da se detaljno bavi njihovim sadržajem.

– Vidio sam da su pušteni neki novi kanali ali nisam imao vremena puno gledati televiziju. Pozdravljam uključenje novih kanala iz Srbije. Ipak smo mi Republika Srpska i mora se što više kanala iz Srbije emitovati na našim prostorima – rekao je on.

Bijeljinka Tatjana J. kaže da se u njihovom gradu najviše i gledaju upravo srpski kanali pa joj je tim draže što ih sada ima i u kablu.

– Pratimo mi uglavnom kanale iz Srbije, najviše O2 televiziju, jer ima najviše filmova. Inače je potrebno što više tv programa iz Srbije uključiti građanima Srpske – rekla je ona.

Građani uopšte smatraju da je ovo veliki korak, jer građani konačno mogu pratiti kanale iz zemlje koja je najbliže povezana sa Republikom Srpskom.

U Srpskoj se nastavlja medijska kriza zbog nedostataka novca, pa je potrebna dodatna podrška medija iz Srbije kako bi građani dobili što više kanala na svom jeziku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Čestitam Elta kabelu na ovom potezu. Ja trenutno koristim Open tv preko mtela gdje su počeli zaključivati RTS 1 i RTS 2. Samo možemo gledati Beogradsku hroniku i dnevnik odnosno političke emisije. Naše žalbe ne piju vode tako da ja lično menjam kablovskog operatera čim istekne ugovor.

Comments are closed.