Formula 1: Vraća se Alfa Romeo?

798

Švajcarski tim Zauber mogao bi da vrati u Formulu 1 ime Alfa Romeo, u cilju jačanja saradnje sa Ferarijem.

Zauber želi da dodatno pojača svoje veze sa timom iz Maranela, pa bi osim povratka brenda AR, što je već neko vrijeme cilj predsjednika Ferarija Serđa Markionea je povratak brenda AR, švajcarski tim u svojim bolidima mogao da ima i dvojicu mladih vozača iz Ferarija.

Već neko vrijeme se spekuliše da će prvi vozač biti šampion F1 Šarl Lekler, dok bi drugi mogao da bude Ferarijev junior Antonio Đovinaci, iako Švajcarci još uvek nisu otpisali Šveđanina Markusa Eriksona.

– Alfa Romeo bi u Formuli 1 mogao biti dobra baza za mlade vozače. Najbolji od njih, Đovinaci, je već s nama, ali tu su i drugi koji se bore za prostor. AR bi im to mogao omogućiti više od timova sa kojima sarađujemo – rekao je Markione prošle godine.

Alfa Romeo je nastupao u F1 1950-1985. i u tom periodu su njegovi vozači osvjili dvije šampionske titule, zabeleživši ukupno deset pobjeda i 26 podijuma uz 12 pol pozicija na 110 trka.

Bolide sa legendarnom djetelinom sa četiri lista vozile su legende poput Huana Manuela Fanđa, Marija Andretija, Edija Čivera, Nina Farine…

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA