Cijela Tanzanija bez struje

1196

Na teritoriji Tanzanije koja pokriva 44 miliona ljudi, od jutros je prekinuto snabdjevanje električnom energijom. Kvar još nije popravljen.

Havarija se dogodila jutros u tri časa, a tehničari i dalje pokušavaju da poprave kvar.

– Svi regioni koji su priključeni na nacionalnu mrežu elektrodistribucije, ostali su bez električne energije zbog tehničkog kvara – saopštila je državna kompanija za snabdjevanje strujom TANESKO.

Tanzanija je u avgustu raspisala tender za izgradnju hidroelektrane kapaciteta 2 100 megavata, u oblasti koja je na listi svjetskog naslijeđa zbog svoje životinjske populacije, čemu se protive zaštitnici prirode.

Energetska infrastruktura u Tanzaniji u lošem je stanju zbog nemara i korpucije. Mnoge firme su jutros uključile generatore električne energije, što im povećava troškove poslovanja.

Inače, glavna privredna grana u Tanzaniji je poljoprivreda. Ona čini 85 odsto izvoza, i zapošljava 80 odsto ukupne radne snage. Industrija se uglavnom ograničava na procesiranje poljoprivrednih dobara i velike količine prirodnih resursa: zlata, uglja i dijamanata. Ekonomija Tanzanije je treća po veličini u Africi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA