Cetinski nije bio pod uticajem alkohola

545

Saobraćajna nesreća koja se dogodila juče u Pustoj ulici u Rovinju, a u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji muškarac, izazvala je brojne reakcije u javnosti. Prema riječima onih koji su se u tom trenutku zadesili u Pustoj ulici, Tony Cetinski je automobilom naletio na muškarca koji je ležao na cesti.

Dnevnik.hr iz istarske policije saznaje kako je policija na mjestu događaja uradila alkotest vozača Tonyja Cetinskog, te kako je nalaz bio negativan.

Odvezen je i na vađenje krvi i urina kako bi se utvrdilo je li bio pod uticajem alkohola ili opijata, što je redovna procedura u takvim slučajevima. Iz Istarske policije potvrđeno nam je kako je utvrđeno da on nije bio pod uticajem alkohola.

Na naš upit je li istina da su stanovnici Puste ulice ranije tražili postavljanje ležećih policajaca, Nataša Vitasović nam je odgovorila kako “policija u proteklom periodu nije dobila zahtjeve građana za postavljanje ležećih policajaca za smirivanje saobraćaja u Pustoj ulici u Rovinju, niti su dobijene dojave građana koje bi ukazivale na problem prebrze vožnje tom jednosmjernom ulicom. Takođe, u dužem vremenskom periodu u ovoj ulici nisu zabilježene saobraćajne nesreće.”

Istarska policija je objavila detalje tragedije u Rovinju, u kojoj je smrtno stradao muškarac na kojeg je automobilom naletio Tony Cetinski.

– Nakon obavljenog očevida saobraćajne nesreće koja se dogodila u petak u Rovinju u Pustoj ulici, u kojoj je učestvovao poznati muzičar Tony Cetinski i u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji muškarac, djelatnici istarske policije utvrdili su da se nesreća dogodila kada je Cetinski dolaskom u oštar nepregledan zavoj ličnim automobilom Mercedes pregazio 62-godišnjaka iz Rovinja, te dodaju kako će obdukcija utvrditi je li poginuli muškarac preminuo od posljedica saobraćajne nesreće ili je ranije ležao na kolovozu – piše u saopštenju koje potpisuje PR PU istarske Nataša Vitasović.

– Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opšte bolnice Pula gdje će po nalogu državnog advokata biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti – saopštila je Vitasović.

Podsjetimo, na mjestu nesreće morali su intervenisati i vatrogasci koji su podigli Mercedes, jer se tijelo smrtno stradalog muškarca nalazilo ispod automobila.

Svoju je analizu nesrećnog događaja s medijima podijelio i saobraćajni stručnjak Željko Marušić.

– Vozača koji pregazi osobu u gradskoj ulici, čak i ako je ležala na kolovozu, ni u kojem slučaju ne može se amnestirati velike odgovornosti – navodi Marušić, te dodaje kako ga “YouTube snimak na kojoj Tony Cetinski vozi prebrzo, luduje rovinjskom Pustom ulicom, koja nema trotoara i tipična je pješačka zona, teško kompromitira.”

Prema mišljenju saobraćajnog stručnjaka Željka Marušića “policija je propustila pravovremeno registrovati kompromitirajući YouTube snimak i kazneno prijaviti Cetinskog, te mu oduzeti vozačku dozvolu, zbog brutalnog ugrožavanja saobraćajne sigurnosti. Po praksi pravno uređenih zemalja, posebno SAD-a, treba odmah u sistem prekršajne, poslovne i kaznene odgovornosti početi uključivati ugostitelje koji toče alkohol vidno alkoholizovanim osobama”.

Željko Marušić još se poziva na snimku objavljenu na YouTube-u u martu ove godine.

Važno je naglasiti kako je ovaj snimak nastao za potrebe zabavne emisije, te kako ni na koji način ne znači da je Tony i u trenutku tragične nesreće vozio brzo i nepažljivo spomenutom ulicom. Takođe, važno je naglasiti kako još uvijek nije poznato je li stradali muškarac ležao na cesti, i je li uopšte bio živ u trenutku nesreće.

O okolnostima u kojima je nastao snimak koja kruži internetom poslali smo upit i voditeljici koja se vozila s Tonyjem u automobilu, a njezin odgovor još uvijek čekamo.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA