Vremenske (ne) prilike u regionu (FOTO/VIDEO)

514

Vremenske prilike, iako najavljene i očekivane, izazvale su ogromne probleme kako u Bosi i Hercegovini tako i u regionu.

U Bosni i Hercegovini snijeg na putevima usporava saobraćaj na većini pravaca u višim planinskim predjelima.

Posebno se izdvaja područje Romanije, gdje je od sinoć na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

U Sarajevu je u ponedjeljak pao snijeg i izdat je “žuti” meteoalarm i većem dijelu BiH.

23633134_10155222127478693_1149961285_o

Sniježne padavine se očekuju i narednih dana, prenose federalni portali.

U narednim danima očekuju se susnježica i snijeg u većem dijelu BiH, a na planinama snijeg. Prognozirana visina novog snežnog pokrivača je između 5 i 15 centimetara.

U Hrvatskoj je zbog olujne bure zatvoren autoput A1 i Jadranska magistrala, dok su na većini puteva u Gorskom kotaru, uključujući i autoput Rijeka-Zagreb, ukinuti zimski uslovi, prenio je Index.hr.

Zbog zimskih uslova uvedena je zabrana saobraćaja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini puteva u Lici, dijelu Istre, uključujući i autoput A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, i državni put između Vaganca i Knina.

Delnice, Hrvatska
Delnice, Hrvatska

Obilne padavine posljednja dva dana uticale su i na porast vodostaja rijeka u Crnoj Gori za nekoliko metara, javlja RTCG.

Od ponoći pa do juče u 14 časova vodostaj Morače u Podgorici porastao je za četiri metra, a Zete u Danilovgradu blizu dva metra.

Kako je Dnevnim novinama rekao meteorolog Dušan Pavićević, padavina će biti danas i sutra, ali ne takvog inteziteta, a u višim planinskim predjelima na sjeveru padaće snijeg i susnježica.

U Sloveniji je, osim na jugopzapadu zemlje, gdje padaju sitna kiša i snijeg, suvo, a snažni vjetrovi još duvaju na istoku zemlje, prenijela je STA.

snijeg_slovenija_AA(15)

Agencija dodaje da će na slovenačkom primorju umjerana do snažne bura donijeti vjetrove birzine, koji će prelaziti 100 kilometara na čas.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA