Zeleno svjetlo rebalansu budžeta Prijedora (VIDEO)

546

Predloženi Nacrt rebalansa budžeta podržala je većina odbornika u prijedorskoj Skupštini grada. Protiv su bila četiri od ukupno pet odbornika SDS-a, koliko ih je u lokalnom parlamentu.

Iznijeli su niz primjedbi, a lokalnoj vlasti najviše zamjeraju to što se, kako kažu, veliki dio sredstava izdvaja za preduzeća poput “Autotransporta”, “Gradske tržnice” i “Toplane”, koja godinama negativno posluju.

– Ja razumijem da mi moramo ulagati, ali je nemoguće d aoni ne mogu da opstaju godinama. Stalno ih “čupamo” našim budžetom. Mi smo protiv toga – rekao je Milan Tubin, Klub odbornika SDS u SG Prijedor.

Rebalans budžeta iznosi oko 38 miliona maraka i veći je za oko pet odsto, odnosno za oko dva miliona maraka u odnosu na usvojeni budžet.

– Vi znate da je tokom ove godine donesena odluka o kreditnom zaduženju grada i mi smo dio sredstava morali uvrstiti u rebalans budžeta. Uvrstili smo i naše učešće u finansiranju stambenih jedinica 20 plus 50 u naselju Raškovac i Pećani – pojasnila je Biljana Malbašić, načelnik Odjeljenja za finansije grada Prijedor.

Prvi čovjek grada podsjeća da je budžet stabilan već nekoliko godina zaredom. Gradska kasa se, kako tvrdi, puni planiranom dinamikom.

– Mislim da smo izvršili veći dio obaveza prema svim stanovnicima grada Prijedora i da smo završili većinu poslova, kao što smo planirali – tvrdi Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Gradska vlast nije zaboravila ni poljoprivrednike koji su ove godine pretrpjeli ogromnu štetu. Tako će oko 300 000 maraka biti usmjereno za sanaciju te štete.

Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA