Zdenko Tomanović brani Todorića?

712

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić navodno je prije raspisivanja potjernice Državnog tužilaštva u nekoliko navrata boravio u Beogradu, a poslednji put je u srpskoj prijestonici viđen prije nekoliko dana na sastanku sa advokatima iz kancelarije Zdenka Tomanovića.

Zagrebačka televizija prenosi da je Todorić upravo angažovao taj, kako se navodi, dokazani advokatski tim, koji će se priključiti međnarodnoj grupi advokata u njegovoj odbrani.

Kako je preneo portal 24sata.hr, iz kancelarije Tomanović nisu željeli da potvrde ovu informaciju, a Todorićev hrvatski advokatski tim tvrdi da nije upoznat sa ovom tvrdnjom.

Mediji u Hrvatskoj navode da je Tomanović u Hagu branio bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića.

Interpol raspisao crvenu potjernicu za Todorićem

Nakon Evropskog naloga za hapšenje, koji važi samo u zemljama Evropske unije, Interpol je danas raspisao crvenu međunarodnu potjernicu za vlasnikom “Agrokora”, Ivicom Todorićem, prvooptuženom u aferi u vezi sa tim koncernom.

Crvena međunarodna potjernica znači da bi Todorić trebalo da bude uhapšen u svim zemljama članicama Interpola, kojih je 186, i o tome bi odmah trebalo da bude obavještena i Hrvatska da bi podnijela zahtjev za izručenje, prenijeli su hrvatski mediji.

Inače, Todorić je jedini od 15 okrivljenih za djela iz oblasti privrednog kriminala kojem je Sud odredio pritvor u odsustvu.

Vlasnik “Agrokora”, međutim, tvrdi da će biti dostupan pravosudnim organima, ali da ovih dana priprema svoju odbranu.

On, naime, optužuje vladu Andreja Plenkovića da je predložila usvajanje posebnog zakona Lex Agrokor s ciljem da nacionalizuje njegovu imovinu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA