Završen “Zaplet”: Najbolja predstava “Jami distrikt”

1134

Dodjelom nagrada i predstavom “Pita li iko kako je meni?” u režiji Stojana Matavulja, koja je odigrana u čast nagrađenih, u Banjaluci sinoć je završen Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet 09”.

U takmičarskoj konkurenciji odigrane su predstave “Jami distrikt” / produkcija Bitef teatra, Centra za kulturu Tivat, Festivala Maszk i “Firči tink tenk” studija/ u režiji Kokana Mladenovića, “Kralj Ibi” banjalučke Akademije umjetnosti i Studentskog pozorišta “Vlado Zeljković” iz Banjaluke, “Mlijeko” Banjalučkog studentskog pozorišta, te predstave “U agoniji” Agencije “Beo art” i “Taksimetar” Teatra “Egzit”.

zaplet 1

Stručni žiri festivala, koji su činili dramaturg Tanja Šljivar, glumac Vladimir Đorđević i kompozitor Petar Topalović, nagradu za najbolju predstavu u cjelini dodijelio je predstavi “Jami distrikt”.

Jazavac gostuje u Švedskoj

Gradsko pozorište Jazavac na poziv udruženja “Balkanika” iz grada Motala u Švedskoj odigraće predstavu “PMS – Post Muški Stres” u nedjelju, 29.10. u ovom gradu.

Ova predstava je najdugovječnija predstava u GP Jazavac i već je izvođena i u Austriji, Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji. Predstava je premijerno izvedena 24. aprila 2010. i od tad je igrana 52 puta.

Pored toga, Sandra Ljubojević i Dragana Marić, glumice koje igraju u ovoj predstavi održaće radionicu glume za mlade polaznike škole glume u Motali, a publici će se koncertom predstaviti i Zlatan Mirić i Sava Knežević.

Nagrada za najbolju mladu glumicu pripala je Isidori Simijonović za ulogu “srpske pozicije” u predstavi “Jami distrikt”, saopšteno je iz Gradskog pozorišta “Jazavac” koje je organizator festivala.

Radovan Vujović dobitnik je nagrade za najboljeg mladog glumca za ulogu Ivana Križovca u predstavi “U agoniji”.

Glasovima publike, za glumce večeri izabrani su Velimir Blanić u predstavi “Pita li iko kako je meni?”, Nina Nešković u predstavi “Jami distrikt”, Kristina Šikanić u predstavi “Kralj Ibi”, Aleksandar Ristanović u predstavi “Mlijeko”, Radovan Vujović u predstavi “U agoniji” i Robert Budak u predstavi “Taksimetar”.

zaplet 7

Ove godine održan je prvi put program “Zaplet na točkovima” u okviru kojeg je odigrano 10 predstava u Doboju, Laktašima, Gradišci, Prnjavoru i Prijedoru.

Gosti programa “Razgovor sa glumcima” bili su Radoslav Milenković, Dragan Bjelogrlić i Nikola Pejaković.

U sklopu festivala otvorena je i izložba pozorišnih fotografija Jovana Vidakovića “Na daskama 2” koju će posjetioci moći da pogledaju do kraja novembra.

Ovogodišnji festival realizovan je uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske, te grada Banjaluka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA