Uhapšeni zbog slučajeva “Građa” i “Naš dom”!

1357
Deurić i Grulović

Zaposlenici RUGIP-a, koji su juče uhapšeni na svom radnom mjestu, osumnjičeni su da su kao službene osobe ove institucije izvršili krivična djela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, i to u, javnosti dobro poznatim, slučajevima “Građa” i “Naš dom”.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS saopšteno je da su policijski službenici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet sproveli jutros pomoćnika direktora RUGIP-a Aleksandra Deurića, šefa područne jedinice Uprave Banjaluka Dragana Grulovića i stručnu saradnicu Željku Milinković u prostorije Republičkog tužilaštva uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

– Osumnjičene osobe su ta krivična djela počinila kao službena lica RUGIP-a u Banjaluci, a postupajući u slučajevima “Građa” Banjaluka i “Naš dom” Banjaluka – navodi se u saopštenju.

Prethodno je uhapšen i pošten da se brani sa slobode i Mirko Stojčinović, bivši zamjenik pravobranioca RS u Banjaluci, kao i njegov zamjenik Borislav Jeličić. Stojčinović je uhapšen, takođe na radnom mjestu u Republičkoj upravi geodetsko imovinskih poslova, gdje je  obavljao poslove pomoćnika generalnog direktora.

Kako BN javlja, direktor RUGIP-a Miloš Komljenović i njegovi saradnici podnijeli su danas ostavke, ali ovu informaciju zvanično niko ne želi da potvrdi, ali ni da demantuje.

Prema izvoru BN-a u RUGIP-u je od juče vanredno stanje, nakon pomenutih hapšenja.

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA