Teslićanin koji je htio da se objesi nije imao nikakve zahtjeve

748

Zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Nenad Stevanović rekao je da je policijska akcija odvraćanja od samoubistva Teslićanina Eldina Horića bila humana, ali i teška jer tokom dvadesetdvočasovne krize on nije iznosio nikakve zahtjeve.

Stevanović je naveo da je Horić od ranije poznat policiji, da je registrovan kao psihički bolesnik, ali da nije iznosio zahtjeve, sem što je isticao nezadovoljstvo ličnim, porodičnim, političkim, ekonomskim i socijalnim statusom.

– Ova kriza nije mogla ranije da se okonča jer to lice nije kriminogeno u ovom trenutku. Od ranije jeste poznato policiji, ali je za svoje krivično djelo zatvorski odgovaralo – rekao je Stevanović.

On je naveo da će nakon razgovara sa pregovaračkim timom MUP-a Eldin biti predat zdravstvenim ustanovama ili pušten kući. Stevanović je za uspješno okončanje pregovora zahvalio pregovaračkom timu, kao i teslićkom Domu zdravlja, Centru za mentalno zdravlje, Centru za socijalni rad, “Elektrodistribuciji” i Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.

Policijskoj stanici Teslić juče u 14.25 časova prijavljeno je da se na stablu u gradskom parku u Tesliću nalazi nepoznato muško lice sa kanapom oko vrata. Horić je sišao sa stabla i odustao od namjere da se ubije nakon što su danas u 12.10 časova pregovore sa njim uspješno okončali pripadnici Policijske stanice Teslić, zajedno sa policijskim pregovaračkim timom Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA