Svjetska liga: Srbija u grupi sa Rumunijom i Crnom Gorom

525

“Delfini” odbranu zlata u Svjetskoj ligi počinju 14. novembra u Rumuniji. Vaterpolisti su danas saznali da će u grupi A igrati i sa Crnogorcima, koje će ugostiti 12. decembra.

Izabranici Dejana Savića dočekaće 13. februara iduće godine Rumune, a tačku na mečeve u grupi staviće 20. marta u Crnoj Gori. Podsjetimo, srpski reprezentativci su od 2013. godine pet puta uzastopno osvojili pehar, ukupno 11. Pobjedniku pripada ček od 100 000 dolara.

Inače, samo devet selekcija iz Evrope se prijavilo za Svjetsku ligu. U grupi B su: Hrvatska, Njemačka i Rusija, a u C su: Mađarska, Španija i Holandija.

Poslije pauze vratili su se Mađari, a od reprezentacija koja su se takmičile prošle godine neće učestvovati: Italija, Grčka, Francuska i Gruzija.

Podsjetimo LEN je pokrenula novo takmičenje za reprezentacije, Evrokup. Srbi su u grupi B u Hrvatskoj, gdje će od 15. do 18. februara da odmjere snage i sa Grčkom i Holandijom, dok je Turska odustala. U grupi A su: Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija i Gruzija, a u B: Italija, Crna Gora, Rusija i Njemačka. Finalni turnir osmorice je od 5. do 8. aprila, a pobjedniku pripada 20 000 evra.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA