Sony razvija novu verziju psa Aiboa

663

Ako volite pse, ali smatrate da bi u slučaju da nabavite jednog on bio usamljen zbog vaših brojnih obaveza, Sony ima rješenje za vas.

Riječ je o novoj generaciji robotskog psa. Prvi, Aibo, predstavljen je krajem devedesetih, da bi 2006. odustali od daljeg razvoja i fokusirali se na druge proizvode.

Međutim, sada se Sony vraća robotici, pa će u novom odjeljenju raditi i neki zaposleni koji su radili na razvoju originalnog Aiboa, uključujući i gurua vještačke inteligencije Masahira Fudžite. Prema dosadašnjim informacijama, novi robotski pas imaće funkcije pametnih zvučnika poput Amazonovog Echoa.

Tako ćete ovim robotskim ljubimcima upravljati glasom, a oni će, poput pametnih zvučnika, moći da pale i gase svetla, davaće nam informacije o temperaturi, obavještenjima s društvenih mreža i slično. Što se tiče ostalih informacija poput dizajna, cijene i nekih dodatnih mogućnosti, one još nisu poznate. O njima ćemo vjerovatno saznati tokom sljedećih mjeseci ili najkasnije tokom proljeća sljedeće godine, kada se očekuje zvanično predstavljanje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA