Sljedeće godine novi most na Savi?

824

Od nove godine počinje izgradnja novog mosta na Savi, tako bar danas tvrdi ministar transporta i komunikacija BiH, Ismir Jusko.

Na sastanku koji je trajao svega 45 minuta, ministar Jusko i načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić dogovorili su saradnju i oko izgradnje poveznice puta od starog mosta do novog gradilišta.Tako bi završili i svu priču o novom graničnom prelazu BiH sa Hrvatskom. Samo još nedostaje novac. Tražiće ga od Evropske komisije.

– Apliciraćemo isto i za ovu dionicu, apsolutno nisam pesimista da ovo ne može riješiti s obzirom da se ne radi o velikoj količini sredstava kada je u pitanju spojni dio između mosta i autoputa koji vodi prema Banjaluci – rekao je Jusko.

EU je već odobrila novac za savski most, ali je on na čekanju zbog nesuglasica sa komšijama.

Zbog prijašnjih nesuglasica sa komšijama ministar Jusko uvjerava da su te nesuglasice riješene i da će se sve raditi zajedno sa Hrvatskom. U Gradišci obećavaju da će opština riješiti imovinskopravne odnose.

– Mi smo raspoloženi i najviše zainteresovani da to riješimo zbog trenutne situacije, ne samo građana i privrednika opštine Gradiška, nego i zbog putnika namjernika koji sad prolaze kroz Gradišku. Zaista nose Gradišku i taj prostor i most u Gradišci u ružnom sjećanju – rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Bh. ministarstvo, u saradnji sa resornim ministarstvima RS i Hrvatske trenutno rade na pripremi tendera za izgradnju mosta na Savi. Kada se završi ta procedura i izabere se najpovoljniji izvođač, kreće se punom parom na realizaciji projekta, za koji se smatra da je jedna od najbitnijih u BiH, jer će se približiti dva autoputa Banjaluka- Gradiška i Beograd – Zagreb.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA