SBB: Crnadak putuje više nego Hilari Klinton!

923

Šef bh. diplomatije putuje više od Hilari Klinton, a prošle godine je u posjetama različim zemljama, bio više od šezdeset puta, čulo se danas u bh. Parlamentu.

Ništa ne bi bilo čudno da se rad ministra inostranih poslova nije našao pod lupom SBB-a , koji je zvanično dio vlasti u Sarajevu.

– Ako je gospodin Crnadak u prošloj godini prema zvaničnim podacima, imao 61 različita putovanje, ove godine 44, što je kako sam rekao više nego Hilari Klinton, onda njegove poruke da mu je posao da putuje, ne stoji – izjavio je Damir Arnaut, poslanik SBB-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

– Čudno je da predstavnik, bar formalno parlamentrane većine, zahtjeva preispitivanje ministra koji pripada istoj parlamentranoj većini. Samo po sebi to miriše na politikanstvo -navodi Šefik Džaferović, zamjenik Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

To što bi se i neke partije vladajuće većine najradije riješile pojedinih ministra u Sarajevu, SDS-ovcima je najmanje čudno. Tvrde , da priča zbog koje se Igor Crnadak našao na udaru nekih partija iz Federacije, nema nikave veze za koalicijom, već sa putem Bosne i Hercegovine ka NATO-u.

– Političkim partijama iz Federacije, nažalost imaju podršku i SNSD-a smeta izjava ministra Crnadka, na samitu ministara američko-jadranske inicijative, da RS ne podržava ulazak u NATO, ali da sve političke partije podržavaju aktivaciju MAP-a – navodi Aleksandra Pandurević, šef kluba SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

– Ne prebacujte odgovornost na nas za raskol među vladajućom većinom – odgovaraju iz SNSD-a.

Poslanik te partije Nikola Špirić kaže da nije čuo da iko pominje smjenu šefa bh. dipomatije.

– Pa vidjećemo. Nek’ se vodi raprava. Pa kako se raspravlja o meni, zašto se ne bi raspravljalo o svima. Ja nisam čuo da će bilo ko da pokreće bilo kakvu inicijativu, ali evo sačekajamo prvo raspravu – izjavio je Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Nije Crnadak bio jedini razlog za svađu među vladajućima. Tako je SDS-ovom Borislavu Bojiću zasmetalo ponašanje SBB-ovog Damira Arnauta, koji je ponovo pominjao ratna dešavanja. Nakon što je Bojić podsjetio da to nije prvi put, zaključio je i da je ponosan na svoje učešće u Vojsci Republike Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA