Radnici pobijedili, Okuka neće biti direktor bolnice?!

2059

Protest zaposlenih u zvorničkoj bolnici će biti obustavljen a u roku od 30 dana imenovaće se novi direktor te zdravstvene ustanove. Kako se sada čini, taj direktor neće biti sadašnji vršilac dužnosti Jovan Okuka.

Doktori zvorničke bolnice i gradonačelnik Zoran Stevanović prisustvovali su danas sastanku sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske, u Palati predsjednika u Banjaluci.

Goran Bjeković, ortopedski hirurg bolnice Zvornik, po završetku sastanka kazao je da su zadovoljni postignutim.

– Vjerovatno vas interesuje da li nam je gospodin predsjednik Dodik rekao tu čuvenu rečenicu “Popijte kafu i svako svojim putem” – nije. Vrlo strpljivo nas je saslušao, uvažio je sve naše argumente i nezvanično rekao da je počinjena greška. Ta greška će biti ispravljana u hodu –  kazao je on.

Doktori nisu mogli konkretno odgovoriti ko ostaje načelnik u bolnici, ali su opet naglasili da je predsjednik rekao da će učiniti sve da se greška koju je priznao ispravi.

– Ja imam utisak da on nije imao dovoljno informacija, preke je naravi kao što smo i mi, tako da su neke odluke donesene preko koljena – rekao je Bjeković.

Kada su u pitanju načelnici koji su zbog čitave situacije dali ostavke, Bjeković kaže da ostavke ostaju.

– Predsjednik nam je dao neku mapu puta kako bi to trebalo sve da izgleda i pozvao nas da se vratimo na posao. Moram naglasiti da mi nismo ni bili u štrajku nego smo imali petnaestominutne obustave rada. Dogovorili smo se da će se u narednih par dana dosta toga riješiti. Najvjerovatnije će to biti neko kompromisno rješenje – naveo je Komljenović.

Podsjetimo, povod sastanka je bio taj što radnici zvorničke bolnice ne prihvataju smjenu Milorada Drljevića sa mjesta direktora bolnice i postavljanje Jovana Okuke za vršioca dužnosti.

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA