Priroritet rješavanje problema saobraćaja u prigradskim dijelovima!

1446
Milan Milaković

Rješavanje problema saobraćaja u prigradskim dijelovima grada je prioritet Banjaluke, zbog čega Prijedlog strategija razvoja lokalnih puteva i ulica ima našu podršku.

Rekao je ovo potpredsjednik gradske Skupštine Milan Milaković u ime Kluba odbornika Socijalističke partije, komentarišući aktivnosti Gradske uprave i gradonačelnika Igora Radojičića na izradi  pomenutog  Prijedloga.

– Tim prijedlogom je sveobuhvatno sagledano postojeće stanje i predloženi kvalitetni načini poboljšanja postojeće saobraćajne mreže što bi obezbjedilo bolje uslove za cijelokupan društveno-ekonomski razvoj grada – ističe Milaković.

On dodaje da je Strategijom definisana vizija razvoja lokalnih ulica i puteva Grada Banjaluka te da je proces organizovan u četiri faze u ukupnom trajanju od pet godina.

– Prioritet je rješavanje problema saobraćaja u prigradskim dijelovima grada, gdje se broj stanovnika u poslijeratnom periodu značajno povećao. Primaran zadatak će biti da se riješi saobraćajna i prateća infrastruktura glavnih, odnosno sabirnih ulica u naseljima, te na taj način omogućiti izgradnja i sekundarne mreže – napominje Milaković .

Socijalisti prioritet daju putu za Motike u ulici Aleksandra I Karađorđevića u dužini oko 7 400 metara, zatim putu za Šargovac u 2 400 metara Šargovačke ulice. U prioritete se ubrajaju, navode iz SP-a, i radovi na putu od Delibašinog sela do Priječana u dužini oko 5 300 metara, te veoma važana dionica kroz Česmu u ulici Petra velikog oko 1 650 metara dužine, kao i 1 700 metara Kuljanske ulice u naselju Kuljani.

Usvajanje Strategije razvoja lokalnih puteva i ulica u naselju grada Banjaluka očekuje se na sjednici Skupštine grada 30. oktobra.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA