Preminuo banjalučki “kralj kokaina”

5329

Slobodan Šolaja iz Banjaluke jedan od najtraženijih bjegunaca od pravosuđa Bosne i Hercegovine preminuo je u 57. godini života i sahranjen je danas na groblju “Sveti Pantelija” u Boriku.

POTERNICA solaja slobodan foto MUP RS

Šolaja se u bjekstvu nalazio više od 15 godina i o njemu se ništa nije znalo sve do jutros kada je u “Glasu Srpske” objavljena čitulja u kojoj porodica obavještava rodbinu i prijatelje o smrti i detaljima sahrane. Nezvanično saznajemo da je umro u Srbiji, te da je tijelo prevezeno u BiH radi sahrane.

Ovaj nezvanični “kralj kokaina”, kako su ga mediji nazivali, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na osam i po godina zatvora zbog trgovine drogom, odnosno prometa 164 kilograma kokaina čija je vrijednost procijenjena na oko 30 miliona KM.

Kokain je krajem 2000. godine iz Paname uvezen u Banjaluku i bio je upakovan u 144 egzotična ćupa koje su na granici otkrili tadašnji pripadnici Republičke uprave carina i kriminalistička policija MUP-a RS. Šolaja je ubrzo uhapšen i u prvostepenom postupku je 2002. godine osuđen na osam i po godina zatvora. Međutim, nakon presude mu nije određen pritvor, što je on iskoristio i pobjegao iz BiH. Sud je 22. aprila 2003. godine za njim raspisao međunarodnu potjernicu koja je i dalje na snazi.

slobodan solaja citulja (1)

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA