Pokrenuta akcija osnovaca “Čep za osmijeh lijep” (VIDEO)

769

Učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Istočnog Sarajeva pokrenuli su akciju “Čep za osmijeh lijep”, koja ima za cilj prikupljanje čepova i plastičnih masa u kampanji za očuvanje životne sredine.

Pored ovoga, planiraju da sredstva od prodaje plastične mase ulože u nabavku pomagala i sredstava za djecu sa poteškoćama u razvoju.

– Tom akcijom želimo da pomognemo našim učenicima koji su u težem socijalnom stanju , učenici koji imaju socijalne potrebe, učenici koji su u procesu inkluzije, sa potešškoćama u radu. Želimo d aim pomognemo prilikom njihovog izučavanja, prilikom rada u samoj školi – rekao nam je Slađan Todorović, pomoćnik direktora OŠ “Sveti Sava”.

Osnovci su ovu akciju prihvatili odlično. Maksimalno su se angažovali kako bi prikupili što više plastične mase i pomogli svojim školskim kolegama.

– Naš razred kao i cijela škola se priključila akciji skupljanja za učenike sa pobneim potrebama ,d aim omogućimo lakše učenje u školi. Naš načelnik opštine nam je obećao kontejner da možemo odlagati tu plastiku. Naš razred kao i cijela škola se priključila ovom projektu i mnogo smo srećni što ćemo usrećiti tu djecu i što ćemo im pomoći da lakše uče – dodala je Jana Lakić iz OŠ “Sveti Sava”.

– Cilj nam je da skupimo što više tih sredstava kako bi omogućili učenicima. Mi želimo ovu akciju ne samo u našoj školi da bude, želimo da je prošitrimo na cijeli opštinu. Nekoliko nas učenika ćemo se organizovati da u zgradama stavimo pakete kako bi mogli da skupimo još više flaša – smatra Barbara Kovačević, učenik OŠ “Sveti Sava”.

Iz škole je najavljeno da će se akcija proširiti na cijelu opštinu. Takođe , paketi za odlaganje plastike biće postavljeni i u zgrade.

Marko Tešanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA