Plesni klub “Blok” na Svjetskom prvenstvu! (VIDEO)

1032

Ljubav prema plesu, naporni treninzi, dosta uloženog truda i rada, na Svjetsko prvenstvo u Rimu odveli su sedam plesačica iz banjalučkog Plesnog kluba “Blok”. Neki od najmlađih članova ekipe kažu da se raduju jer će nastupati na jednoj ovakvoj manifestaciji, vidjeti neke nove pokrete i upoznati nove drugare.

Medju njima je i Leontina Vukojević koja je postal reginalno poznata po pjesmici koju je izmislila za ekipu naše televizije.

– Idemo u Rim, tamo je takmičenje gdje ćemo ja i moje drugarice ići tek prekosutra. Ne znam baš hoćemo li pobijediti – rekla nam je Leontina.

– Jako sam srećna što sam stigla do Svjetskog prvenstva i evo sad sam ovdje. Jesi li uzbuđena? Jesam uzbuđena sam jako – priznala nam je Ana Ristić, članica Plesnog kluba “Blok”.

Koreografijama kojima su se predstavile na kvalifikacionom takmičenju u Zagrebu, osvojile su tri zlata i tako se plasirale u finale Svjetskog prvenstva u Rimu. Nastupi koji ih tamo očekuju, kažu za njih će biti veliki izazov, ali i novo iskustvo.

– Dosta se radilo, čitavo ljeto vježbali smo i spremali. Koreografija koju sam ja spremala je moderni balet, mislim da djevojčice trebaju biti uzbuđene i mislim da će sve biti kako treba – rekla nam je Natalija Ninić, trener i koreograf u Plesnom klubu “Blok”.

– Obzirom na to da smo plasirani direktno u finale, to je samo po sebi veliki uspjeh za nas iz Banjaluke, tako da sad nemamo neka velika očekivanja, ali naravno, ako se nešto desi super. Idemo čisto da vidimo kako se to dešava u svijetu, kakva je konkurencija i da naše plesačice mogu da uporede svoje znanje, talenat sa ostalim plesačima iz svijeta – pojasnila nam je Jelena Stojaković, predsjednik Plesnog kluba “Blok”.

Za predstojeće takmičenje, ekipa je naporno trenirala. Nadaju se da će im se trud i rad isplatiti, kako bi utiske sa ovog putovanja upotpunili i dobrim rezultatima. Uz želje da se u Banjaluku vrate sa novim medeljama, odlazak ekipe Plesnog kluba “Blok” u Rim podržala je i Elta televizija.

Marijana Bogdanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA