PDP: Nismo očekivali da će Dodik plakati za stavom opozicije

671
Branislav Borenović

Patrija demokratskog progresa (PDP) saopštila je danas da je skupštinska odluka o referendumu u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH stupila na snagu i da bi on trebalo da bude održan za nešto više od mjesec dana.

Iz PDP-a navode da (predsjednik Republike Srpske) Milorad Dodik ne može da zna kako će se opozicione stranke izjasniti po ovom pitanju, jer će njihov stav biti poznat kada do referenduma i dođe.

PDP pita Dodika koliko je do sada održano sjednica Komisije za sprovođenje referenduma, koliko će se štampati referendumskih listića i da li će on ponovo iz budžeta predsjednika Srpske izdvojiti novac za referendumsku kampanju.

– Na ova pitanja smo očekivali Dodikov odgovor, jer vrijeme za održavanje referenduma teče, a ne da plače za stavom opozicije – navodi PDP.

U saopštenju se navodi i da je PDP očekivala da Dodik danas saopšti građanima “dokle su stigle pripreme za referendum u Republici Srpskoj, a ne da se kukavički ponovo krije iza opozicije u Srpskoj”.

– I dok se mi bavimo programom obnove i budućnosti Republike Srpske, ne interesuje nas Dodikov strah, već sprovođenje odluka Narodne skupštine koje je upravo on lično inicirao – navodi se u saopštenju PDP-a.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA