“Orlovi” lete ka trećem šeširu?

1266

Brazil, Engleska, Kostarika i Srbija. Ili Poljska, Kolumbija, Panama i Srbija. To su neke od “milion” varijanti kakvu bi grupu mogla da dobije srpska reprezentacija na žrijebu za Svjetsko prvenstvo 2018. Rusiji (14. jun – 15. jul), koji će biti obavljen 1. decembra u Kremlju.

U koliko će jako ili slabo društvo upasti “Orlovi” u bitkama za plasman u nokaut fazu Mundijala, umnogome će zavisiti od toga da li će biti u trećem ili četvrtom šeširu. Ako bi svi favoriti prošli kroz baraže, evropske i interkontinentalne, onda bi izabranici Slavoljuba Muslina bili u najslabijem ćupu, ali na vrhu. Ukoliko neko od autsajdera izbaci selekciju koja je iznad Srbije na oktobarskoj FIFA rang-listi, onda će se popeti u treći šešir, što bi bilo veoma značajno.

Što se tiče doigravanja na Starom kontinentu, šansa Srbije je prolazak Grčke ili Republike Irske, koje su ispod nje na FIFA listi. Ipak, pošto je žrijeb 17. oktobra, sve zavisi sa kim će se sastati, jer je bitno da im je rival bolje plasiran od “Orlova”.

U interkontinentalnom dvoboju Australija – Honduras, srpskoj reprezentaciji je svejedno ko će proći, dok bi u dvoboju Perua i Novog Zelanda trebalo da navijamo za predstavnika Okeanije, koji je ispod Srbije po FIFA poretku. Ako južnoamerička selekcija ispadne, pomerili bi se u bolji šešir, jer su oni u samom vrhu, deseti.

Trenutno, poznata su 23, od ukupno 32, učesnika SP. Preostalih devet znaće se poslije baraža u Evropi (četiri), nakon završetka kvalifikacija u Africi (tri), kao i poslije dva interkontinentalna baraža u kojima će se sastati Peru – Novi Zeland, odnosno Honduras – Australija.

ŠEŠIR 1
Rusija
Nemačka
Brazil
Portugalija
Argentina
Belgija
Poljska
Francuska

ŠEŠIR 2
Španija
Engleska
Kolumbija
Meksiko
Urugvaj
* Peru
* Švajcarska
* Italija
ŠEŠIR 3

Island
Kostarika
Egipat
Iran
* Hrvatska
* Danska
* Senegal
* Tunis
ŠEŠIR 4

Srbija
Nigerija
Japan
Panama
J. Koreja
S. Arabija
* Ob. Slonovače
* Hondur/Austral.
* Selekcije koje igraju baraž ili im još traju kvalifikacije

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA