Opozicija zviždaljkama prekinula rad Skupštine

2180

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica izjavio je večeras, nakon što je usvojen dnevni red sjednice, da poslanici opozicije neće učestvovati u skupštinskoj raspravi, ali da neće izaći iz sale.

Opozicioni poslanici su ponovo stali iza stola gdje sjedi skupštinsko rukovodstvo i pištanjem pištaljkama onemogućili dalji rad parlamenta.

Govedarica je naveo da opozicija mora pokazati otpor jer, kako tvrdi, vlast u Srpskoj ne poštuje Ustav, zakone i skupštinski Poslovnik o radu.

– Džaba vam je pričati kako ugrožavate rad institucija i gdje ste doveli Glavnu službu za reviziju javnog sektora. DŽaba vam je pričati i da ste dužni da odgovorite na poslanička pitanja, te da ste morali da dostavite zapisnik sa 21. redovne sjednice. Uzaludno je sa vama o bilo čemu raspravljati kada je za vas mjera većina u skupštini koja je obezbijeđena zna se kako – rekao je Govedarica.

Nakon ovakvog postupka opozicije, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da, iako ima pravo, neće izricati mjere predviđene Poslovnikom o radu, nakon čega je dao polučasovnu pauzu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA