Mićić: Grad će pronaći rješenje za Banju Dvorovi

557

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poručio je da će Gradska uprava naći neko rješenje za Banju Dvorovi i da će preuzeti sve njene obaveze, dodavši da je Grad uvijek imao dobru volju da pomogne ovoj ustanovi.

– Grad je već izdvojio oko 1,2 miliona KM i uvijek je imao dobru volju da pomogne Banji – rekao je Mićić novinarima.

Komentarišući prijedlog predsjednika Pokreta “Uspješna Srpska” Zlatka Maksimovića da Grad izdvoji milion KM i pomogne Banji, a da Banja od prihoda vraća tu pozajmicu, Mićić tvrdi da je Maksimović najodgovorniji zbog toga što se Banja našla u problemu jer je od nje uzeo oba tima centra za fizikalnu rehabilitaciju i prenio ih u Dom zdravlja Bijeljina dok je upravljao ovom zdravstvenom ustanovom.

– Ako je tako dobronamjeran i brine o Banji, sad je zamjenik direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, neka izdvoji milion KM – naglasio je Mićić.

On je naveo da postoji ikakva “dobronamjernost” prema Banji Dvorovi ona ne bi bila blokirana za nekih 60 000 ili 100 000 KM.

Mićić tvrdi da Fond zdravstvenog osiguranja za druge banje izdvaja sedam do 10 miliona KM, a za Banju Dvorovi tek 200 000 KM.

– Znam da iza svega stoji mnogo politike, da je petnaestak ljudi koji dolaze svakodnevno pred zgradu Gradske uprave instruisano – rekao je Mićić.

On kaže da radnici Banje Dvorovi mogu sebi zaraditi platu, bez koje žive već sedam mjeseci. “Ali, njima ne daju da rade. Prvi put govorim javno o tome jer su sad prave stvari izašle na vidjelo i vidim ko stoji iza ovih protesta koje svakodnevno organizuju radnici Banje”, naveo je Mićić.

Predsjednik Pokreta “Uspješna Srpska” Zlatko Maksimović ponudio je danas gradskoj vlasti u Bijeljini dva rješenja za spas Banje Dvorovi od uništenja i poručio da dobar domaćin ne prodaje zemlju i imanje, nego ga njeguje i ubire plodove dobrog rada.

On je odbacio eventualnu odluku o stečaju Banje kao najgoru moguću u mandatu gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i izrazio sumnju da bi to moglo biti urađeno samo zbog zadovoljenja ličnih interesa gradske vlasti i njima bliskih tajkuna.

Maksimović je na konferenciji za novinare u sjedištu stranke u Bijeljini rekao da se Banja Dvorovi mora sačuvati i nosilac tih aktivnosti mora biti Grad Bijeljina, uz podršku gradske vlasti i opozicije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA