Izetbegović: Moj otac je BiH ostavio u amanet Erdoganu!

1579
Bakir Izetbegović

Moj otac je Bosnu i Hercegovinu ostavio u amanet turskom predsjedniku Tajipu Redžepu Erdoganu, istakao je Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH. Ovo je izjavio tokom obilježavanja godišnjice smrti Alije Izetbegovića.

Kako je naveo, jedna od posljednjih razgovora koje je Alija Izetbegović imao bio je sa današnjim predsednikom Turske.

– On je u njemu prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu je u amanet brigu za Bosnu i Hercegovinu. Ja mislim da Erdogan itekako dobro nosi taj amanet. Pogledajte samo ovu novu akciju da se gradi put između Beograda i Sarajeva – kazao je Izetbegović između ostalog.

Izetbegović je izjavio je da se mnoge poruke njegovog pokojnog oca i danas se čine aktuelnim.

– Što je zanimljivo Alija Izetbegović je preselio prije 14 godina, ali još uvek živi kao mislilac, lider. Vidi se to i prema reakcijama onih koji ga ne vole, ali još više po reakcijama onih koji ga vole – pojasnio je Izetbegović.

Podsjetio je da se o njemu snimaju serije i da se i prema tome može zaključiti da je on još uvijek itekako aktuelan.

– Obratio bih pažnju na njegovo djelovanje jer je on činio sve da se spasi bivša Jugoslavija, BiH, da se spasi mir, da ne dođe do rata, da se prihvate rješenja makar i nepravedna i bolna za patriote BiH, ali da prestane ubijanje u ovoj zemlji. A tokom rata da se sačuva supstanca BiH – istakao je Izetbegović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA