Crna Gora: General Dikić u teškom stanju

1719

Zdravstveno stanje generala Bratislava Dikića je teško i prognoza je neizvjesna, rekao je njegov advokat Milan Petrović. Dikić je optužen za državni udar u Crnoj Gori za vrijeme oktobarskih izbora prošle godine.

Petrović očekuje brzu i hitnu reakciju Vlade Srbije i nadležnih institucija u Srbiji kako bi se optuženim u aferi “Državni udar” obezbijedile garancije.

Advokat kaže da je jutros posjetio Dikića, koji je operisan u Kliničkom centru u Podgorici i, prema riječima ljekara, operacija je protekla uredno i nalazi se u stabilnom stanju.

– Nadamo se najboljem, ali prema nekim rezultatima izgleda da je bolest zaista otišla i da je do recidiva karcinoma opet došlo – istakao je Petrović za podgorički portal IN4S.

On je naveo da se čeka histopatološka analiza rezultata tkiva koje je odstranjeno tokom operacije i tada će se znati ishod, odnosno protokol, na osnovu koga će biti nastavljeno njenovo liječenje, uključujući hemoterapiju i zračenje.

Uprkos garancijama Ministarstva pravde Srbije, Dikić nije pušten na liječenje.

– Svojevremeno smo uputili zahtev Ministarstvu pravde, Odjeljenju za međunarodnu pravnu pomoć i dobili od njih odgovor da je Ministarstvo pravde Srbije spremno da, u skladu sa ugovorom koji postoji između Crne Gore i Srbije, postupi u potpunosti po ugovoru u slučaju da Bratislav Dikić i drugi optuženi budu pušteni radi liječenja na slobodu, i da će u slučaju da se ne odazovu pozivu suda Ministarstvo pravde postupiti u svemu po ugovoru na zahtjev Crne Gore i ta lica isporučiti – kaže Petrović.

On ističe da to nije bilo dovoljno za organe Crne Gore, Tužilaštvo i Sud, tako da su oni su do sada odbijali sve zahtjeve.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA