Gavrić: “Nisam želio da je povrijedim, već da se pred njom ubijem!”

1524
Dalibor Gavrić

Dalibor Gavrić (43) iz Prnjavora, optužen da je bombom ubio vanbračnu suprugu Milu Malešević (24), ispričao je da nije imao namjeru da naudi njoj, već je želio da se pred njom ubije!

Svjedočeći u svoju korist Gavrić je u sudnici Okružnog suda u Banjaluci, po prtvi put “otvorio dušu” i do detalja ispričao svoju verziju tragičnog događaja i odnosa sa Milom, koju je upoznao 2010. godine.

– Milu sam volio i još je volim! Nisam želio da je povrijedim, već sam htio da ubijem sebe, a da ona to vidi. Kajem se… Išao sam joj na grob i više sam joj svijeća zapalio nego njena porodica – rekao je Gavrić.

Ispričao je da su u vezi bili šest godina. Zbog nje se, kako tvrdi, razveo i s njom je dobio sina. Sve je bilo u redu dok nije zapao u finansijske probleme i otišao da radi u Austriju, gdje je ostao tri godine.

– Ona i djeca su povremeno dolazili kod mene. Kada su bili u BiH dobijao sam informacije da se ona opija, a da dijete ostavlja da spava u kafani dok ona igra pikado. Čuo sam i da je u vezi s nekim momkom. Kada sam se vratio pomirili smo se i sve je bilo dobro do posljednja dva tri dana – tvrdi Gavrić.

On tvrdi da ga je Mila izbacivala iz kafane i gađala čašama. I kobni dan ga je vrijeđala i otjerala zbog čega mu je “pukao film” pa je otišao po bombu. Po povratku u kafanu pokušao da je da se pomiri s njom, ali nije išlo. Na pitanje zašto je želio da se pred njom ubije optuženi je rekao da ga je Mila u ranijim svađama optuživala da “nije hrabar” pa je odlučio da je uvjeri da “nije kukavica”.

– Odlučio sam da se ubijem pred njom. Nisam joj htio nauditi. Čak sam se odmaknuo da ne oštetim auta. Stalno sam joj ponavljao: “Ne, Mico, bježi od mene”. Odmicao sam se od nje i bombu sam spustio kraj noge i eksplodirala je – kaže Gavrić.

On kaže da je tek poslije tri dana na intezivnoj njezi došao sebi i mislio je da njoj nije bilo ništa.

Optužnicom Gavrić se tereti da je 14. septembra prošle godine ispred kafe bara “Akapulko M” u Maćinom brdu kod Prnjavora nakon svađe i naguravanja s Milom Malešević na putu aktivirao ručnu bombu. U eksploziji ona je poginula, dok je i Gavrić zadobio teške povrede zbog čega mu je amputirana desna noga.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA