Engleska: Okončana talačka kriza

594

Britanska policija okončala je talačku krizu u zabavnom parku u Nanitonu, u centralnoj Engleskoj, uhapsivši naoružanog muškarca.


On je kao taoce držao nekoliko sati dva člana osoblja kuglane u sklopu tog parka, pri čemu niko nije povrijeđen niti ubijen, javlja BBC.

Mehdi Amšar, direktor kompanije “MFA Boul” u čijem je vlasništu kuglana, rekao je za Bi-Bi-Si da je policija upala u taj objekat i okončala talačku krizu.

Britanska policija, za sada, nije iznijela nikakav komentar, ali je ranije danas saopštila da je “u toku incident” koji nema veze s terorizmom.

Amšar je prethodno rekao za “Skaj njuz” da je jedan muškarac uzeo za taoce dva člana osoblja i drži ih u kompleksu, dodavši da pretpostavlja da je naoružani muškarac bivši suprug ili bivši dečko jedne od zaposlenih, prenio je AP.

Prema njegovim riječima, svim korisnicima kuglane omogućeno je da bezbjedno napuste prostorije i niko od njih nije povrijeđen, ali je naveo i da, otkako je incident prijavljen, nije uspostavljen kontakt sa dva člana osoblja kuglane koji su taoci.

Policija Vorvikšajera u centralnoj Engleskoj nije na Tviteru objavila više detalja o incidentu, ali su na društvenim mrežama danas po podne objavljeni navodi da naoružani muškarac drži taoce u kompleksu koji obuhvata bioskop, dječju igraonicu, kuglanu i restorane, prenio je Rojters.

Policija je, nakon što je izbio incident, građane upozorila da izbjegavaju kretanje u tom dijelu grada, a očevici su naveli da je oblast oko parka Bermuda, tržnog centra na otvorenom, blokirala naoružana policija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA