Ekskluzivno: Tadić formirao Narodnu stranku!

2906

Ognjen Tadić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i bivši potpredsjednik SDS-a, osnovao je novu političku partiju pod nazivom – Narodna stranka!

Iako se danima o tome spekulisalo, Osnovni sud u Banjaluci danas je, na zahtjev Ognjena Tadića, donio rješenje kojim je odobren upis Narodne stranke u jedinstveni registar političkih organizacija sa sjedištem u Banjaluci na adresi ulica Majke Jugovića 4/42.

Kao osnovni ciljevi i zadaci stranke u rješenju su navedeni:

– Republika Srpska uređena po načelima slobodnog i demokratskog društva, vladavine prava, napredne privrede i društveno odgovorne političke zajednice

– poštovanje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH

– ostvarivanje Programske orijentacije Narodne partije pod nazivom “Načela narodne politike” kao javnog izraza stalne političke orijentacije za rad političke organizacije, a u interesu cjelokupnog društva i domaće političke zajednice, sve u skladu sa demokratskim pravilima i procedurama i uz poštovanje pravila ustavnih poredaka zemlje

U rješenju je navedeno da je lice ovlašteno za zastupanje Narodne stranke Ognjen Tadić, kao predsjednik stranke.

Hoće li se Tadić izviniti novinarima?!

Ognjen-Tadic-696x463

U svom trećem pismu upućenom rukovodstvu SDS-a početkom jula, pored kritika upućenih vrhu stranke, Tadić se posebno obrušio i na novinare. Povod je bio tekst iz dnevnog lista “Blic” koji je najavio današnji epilog – da će osnovati stranku i napustiti SDS.

– Naime, dana 02. 06. 2017. godine redakcija “Blic-a” objavila je vijest pod naslovom “SAZNAJEMO: Ognjen Tadić napušta SDS, namjerava da formira novi politički pokret”. Autor teksta je bivši saradnik propalog lista “PRESS RS”. To je inače vama dobro poznat list čije su se maligne ćelije rasule širom novinarskog organizma Republike Srpske. U pitanju je bio plan da me se “istjera na čistinu” kako bih bio lakša meta za one koji su neposredno prije toga, na loš način, sproveli unutarstranačke izbore. Jasno sam odgovorio: “Čuo sam raznorazne priče o sebi u proteklih 20 godina. Da sam sve komentarisao, bio bih neozbiljan”- napisao je izmedju ostalog Tadić.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA