Dodik: Republika Srpska je država i to će biti!

865

Republika Srpska je država i to će biti, jer je to istorijska pravda, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. On je dodao da neće odustati od te borbe, bez obzira na to šta misle u američkoj Ambasadi.

– Tek sam krenuo i s ponosom ću svuda u svijetu predstavljati srpski narod koji je veliki i pošten, kao i Republiku Srpsku – rekao je Dodik u obraćanju na obilježavanju 22 godine od stradanja Srba u zapadnoj Krajini.

Prema njegovim riječima, BiH nije država pošto Savjet ministara nije vlada već pomoćni organ Predsjedništva BiH.

– Ključna vlast je u entitetima i moramo vratiti izgubljene nadležnosti, čime ćemo se odužiti i stradalima ovdje u zapadnoj Krajini – rekao je Dodik.

On je naveo da zločin hrvatsko-muslimanskih snaga u zapadnoj Krajini govori da su Srbe pobili i poklali oni koji su do juče sa njima živjeli.

– Za te zločine niko nije odgovarao, iako mi naivno vjerujemo da hoće. Kakva je danas situacija, izgleda da neće odgovarati nikad niko jer je pravosuđe nelegalno preneseno na nivo BiH – rekao je Dodik.

On ističe da su Srbi naivno vjerovali da će oni koji su se borili za Aliju Izetbegovića pravedno suditi ratnom komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću kojeg je Sud BiH juče oslobodio svih optužbi.

Мркоњић Град - Додик - полагање вије

– Nikada neće musliman presuditi muslimanu zbog Srbina. Moramo aktivno raditi na tome da se prekine negativna praksa pravosuđa BiH. O tome se ne smije ćutati – poručio je Dodik.

On je rekao da je sada trenutak da se djeluje ili će Sud i Tužilaštvo BiH opet presuditi da su Srbi opravdano ubijani i etnički čišćeni, kao što nema optužnica za zločine u zapadnoj Krajini.

Dodik kaže da je BiH propala zemlja koja živi na štetu Srba i da je potrebno da, zbog toga, nestane.

– BiH ne može da ima Sud i Tužilaštvo jer je na štetu Srba promijenjen Dejtonski sporazum pod pritiskom i međunarodne zajednice – rekao je predsjednik Srpske.

Мркоњић Град - Додик - полагање вије

On je naveo da dokazi o Orićevim zločinima postoje upravo u američkoj Ambasadi, te pozvao narod i sve političare iz Republike Srpske na jedinstvo s ciljem prekidanja ovakve prakse pravosuđa BiH prema Srbima.

Dodik kaže da u Sarajevu nema pravde za Srbe i da će učiniti sve da se bori protiv takve BiH, iako ona ima moćne zaštitnike.

– Srbi treba da se okupe oko Srbije i gledaju u nju kao maticu. Od toga nema ništa normalnije – rekao je Dodik.

On smatra da srpski predstavnici iz Republike Srpske moraju prekinuti rad na nivou BiH jer daju legitimitet Sarajevu koje ne drži do Srba.

– BiH je loše mjesto za Srbe i Republiku Srpsku i lično ću se boriti za naša prava da ovdje očuvamo mir. Ako se ne pobunimo za naša nacionalna prava, prije ćemo biološki nestati – poručio je Dodik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA