Dodik pozvao opoziciju da glasa za referendum

622

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nema ništa protiv zahtjeva opozicionih stranka za sprovođenje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, ali im je poručio da za to treba da dođu u Narodnu skupštinu i glasaju.

Prema njegovim riječima, poslanici iz opozicije moraju da dođu u parlament i glasaju za referendum, a ako neće, onda će referendum biti odgođen.

– Samo neka odu u parlament i neka dignu ruku za to i referendum će biti proveden. Takav njihov pristup je spekulativan i podrazumijeva neku njihovu spekulaciju. Javno reći nije dovoljno, treba i javno odlučiti. Mi ćemo provesti ono što je zaključeno na inicijativu nevladinih organizacija, a to je potpisivanje peticije. Naš cilj je da se sakupi 500 000 potpisa protiv Suda i Tužilaštva, jer i to je neka vrsta referenduma. Tu nema glasačkih kutija, ali imaju imena i prezimena sa brojem lične karte, što je možda još važnije – naglasio je Dodik.

Predsjednik RS je naveo da opozicija i nije nešto posebno važna, tim prije jer SDS, PDP i NDP zajedno predstavljaju tek od 20 do 25 odsto javnog mnjenja u Republici Srpskoj:

– Naravno da i to treba uvažavati, ali to nije ona snaga koja može da nešto mijenja. Oni su nejaki, oni su se istrošili.

Dodik smatra da je nedopustivo i nedostojno ne okupiti se oko sramne odluke Suda BiH o Naseru Oriću. Predsjednik Republike Srpske pozvao je opoziciju da oni zakažu sastanak i on će doći na bilo koje mjesto, ali ne i u federalno Sarajevo.

– Oni nisu SDS, oni su izdajničkaa grupacija koja se koncentrisala u Sarajevu, a za neke njihove ljude mi imamo podatke da su nakačeni kao saradnici na neke obavještajne službe, za šta su imali određena primanja, a sve vrijeme samo kritikuju Republiku Srpsku – zaključio je Milorad Dodik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA