Bruka: Huligani pretukli fudbalere

778

Fudbaleri poljskog šampiona Legije dobili su batine od svojih navijača, tačnije huligana, jer pravi navijači ne tuku svoje igrače.

Do eskalacije je došlo jer su pristalice nezadovoljne izdanjima Legije u ovoj sezone. Prvak se nalazi u velikoj krizi koja je počela eliminacijom od Astane u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a nastavila se ispadanjem od Šerifa u bitkama za ulazak Ligu Evrope. Sve je kuliminiralo lošim rezultatima u prvenstvu, pošto se ekipa trenutno nalazi na osmom mjestu u šampionata, sa šest bodova manje od lidera Gornjika.

Kap koja je prelila čašu bio je jučeršanji debakl u Poznanju protiv velikog rivala Leha, koji je salvio sa 3:0. Huligani su sačekali autobus sa fudbalerima po povratku iz Poznanja. Na klupskom parkingu ispred stadiona Legije, nasilnici su pozvali igrače da izađu iz auotbusa.

Fudbaleri su izašli očekujući u najgorem slučaju neprijatan razgovor, ali su potom bili žrtve fizičkog napada. Oko 50 huligana je šamaralo fudbalere posljkog šampiona. Pošteđeni su samo golman Arakadijuš Malarž i krilo Mihal Kuarski. Pretučen je i pomoćni tener Aleksandar Vuković. Šef stručnog štaba Romeo Jozak je pobjegao prije nego što su ga huligani dohvatili.

Poljski mediji javljaju da niko od igrača nema ozbiljnije povrede osim nekoliko masnica na glavi. Huligani su zapretili igračima da će u budućnosti biti još brutalniji ako ekipa ne počne da bilježi bolje rezultate.

Klub i državni organi ćute kao “zaliveni”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA