Brčko ponosno akciju “Suvišno u ormaru – neophodno mom drugaru”

831

Akcija “Suvišno u ormaru – neophodno mom drugaru” je uspjela. Mališani u Kući prijateljstva “Amika” dobili su odjeću, slatkiše, igračke a sve to za njih je organizovao butik “American Style& Beauty”. Na tome su im zahvalili recitacijama, glumom, ali i pjesmom.

– Ovim putem se želim zahvaliti gospođi Jadranki Stanković koja nam je omogućila i dozvolila da ovaj dan bude jedan od boljih i koja nam je omogućila puno smijeha i radosti u “Amiki”, Kući prijateljstva za mlade – rekla nam je Adna Beganović.

U Kući prijateljstva kažu da će im sve ovo dobro doći. “Amika” u Brčkom aktivno radi od 2000. godine, a trenutno imaju oko 60 korisnika predškolskog i školskog uzrasta koji se ovde obrazuzju potpuno besplatno, te uz to dobijaju i užinu.

– U “Amiki” borave djeca romske populacije, a i ostala djeca, te vrtićka djeca. Znači uzrasta od 3 do 6 godina, koja sačinjava oko petnaestak djece vrtićkog uzrasta i mi njima znači uvjek organizujemo jedan obrok. Zbog toga smo posebno zahvalni što smo dobili ta sredstva – dodala je Alma Šišić, koordinator Kuće za mlade “Amika”.

– Kampanja je trajala oko mjesec dana i građaani su mogli da svoju odjeću koja je još uvjek nosiva, čista ispeglana odnesu u butik, za šta su dobijali 10 odsto popusta, a sva ta odjeća koja je pristigla, danas je kod nas u kući i dobro će doći našim korisnicima – potvrdila je Almedina Lević, koordinator Kuće za mlade “Amika”.

Ideja je bila animirati naše mušterije, posebno one najmlađe da sa vršnjacima podjele stvari koje im nisu potrebne, navode iz tima “American style”. Oni su za mališane u “Amiki”, donijeli užinu za mjesec dana, muzičke instrumente ali i mnogo odjeće. Ovu humanu inicijativu, podržao je i gradonačelnik Distrikta Brčko, te privatni vrtići “Vozić osmjeha” i “Školigrica”, čiji su mališani takođe donirali svoju gearederobu.

– U obilsaku i upoznavanju grada naišla sam na ovu organizaciju i bila sam jako oduševljena sa tim kada sam vidjela da ljudi dobre volje pomažu dječici raznoga uzrasta. Htjela sam da budem član donacije toga što sam učinila sa svojom firmom i nadam se da će dječica za jedan period imati hranu obezbijeđenu, garderobu i muzičke instrumente da bi dalje mogli da napreduju – izjavila je Jadranka Stanković, vlasnik firme “American Style&Beauty”.

Ovo je druga po redu humnitarna akcija koju je u vrlo kratkom periodu postojanja organizovala firma “American style & beauty”. Kažu da će i dalje nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima te pozivaju i ostale privrednike u Brčkom da slijede ovakav primjer, te organizuju ovakve i slične akcije, koje će, kažu, rado podržati.

Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA