Banjalučki bokser kupio “Medicinsku elektroniku”

2098

Nakon 17 propalih licitacija propalih “Medicinska elektronika” je prodata za 3,2 miliona i jednu marku i to banjalučkom bokseru Zdravku Milojeviću. Na licitaciji je, kao jedini kupac, bio sa sinom Ognjenom.

Milojevići su uplatili depozit od 50 000 KM i imaju rok od mjesec dana da isplate puni iznos. Računaju na banke ali nisu sigurni da će ispoštovati dogovor.

– Sad kad bi ti meni rekao, ako ćemo pričati realno i objektivno, sad kad bi mi rekao: Milojeviću odakle sredstva? – ne bih znao. Imam uvjeravanja nekih banaka do koliko ja mogu ići i banke bi to pokrile. A da kažem da imam sredstva – nemam – rekao je Zdravko Milojević.

Ranije procijenjena vrijednost dvije zgrade iznosi blizu osam miliona. U odnosu na posljednju licitaciju iz juna ove godine početna prodajna cijena je niža za 100 000 KM što je očigledno kupcu bilo dovoljno da odriješi kesu.

– Neću da odstupam slova od onoga što je na licitaciji. Ispada kvadrat na onom mjestu, vi znate Banjaluku, ispada hiljadu maraka. Jeli to ne valja toliko? Valja ja mislim. Na onom mjestu – kazao je Milojević.

Ako ne ispoštuje rok od mjesec dana Milojeviću propada depozit. Ako bokser sakupi pare, slijedi podjela novca. Stečajni upravnik kaže – samo po zakonu.

– Djeli se po zakonu o stečaju, tačno po redoslijedu, kako je zakon propisao – rekao je Lazo Tomić, stečajni upravnik “Medicinske elektronike”

Milojevići kažu da imaju dogovor i sa nekim agencijama na državnom nivou da im ubuduće izdaju prostor. Prije četiri godine prodat je medicinski dio elektronike privatnoj zdravstvenoj ustanovi „Dea Medica“ za jednu petinu početne cijene, odnosno za dva miliona maraka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA