Banjaluka dokazala da “Ljubav može sve” (VIDEO)

835

“Ljubav može sve” poruka je, ali i naziv, inkluzivne modne revije koja je održana u banjalučkom Banskom dvoru. Mališani, ali i mladi ljudi sa i bez poteškoća u razvoju, te djeca iz porodica sa četvoro i više djece, kao i pripadnici manjiskih grupa, pokazali su da granice ne postoje.

Podsjetili su ovi mankeni sve prisutne koliko su važne porodične vrijednosti, razumijevanje i drugarstvo.

– Ono o čemu uvijek govorimo jeste da mi kao udruženje možemo da pružimo jedan vid podrške porodicama ali da ipak sistem mora da pruži onaj osnovni vid podrške porodicama djece sa poteškoćama u razvoju. Zato smo mi tu. Da kroz ovakva dešavanja, koja su lijepa, pokažemo zapravo sve one mogućnosti koje djeca sa poteškoćama imaju i stvari na kojima vrijedno rade tokom cijele godine. I ako im mi pružimo priliku oni će nam svima pokazati onu bolju stranu nas – pojasnila nam je Željka Perišić Ninković, direktor Centra “Dajte nam šansu – Zvjezdice“.

– S jedne strane će sigurno i nas podržati kao ljude, dati nam otvoreniji pogled na koji način mi treba da razumijemo njihove potrebe , te da ih inkluzivno i ravnopravno uključimo u sve tokove društva – dodala je Natalija Trivić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Modnu reviju “Ljubav može sve” upotpunio je i nastup djece iz banjalučkog Vokalnog ateljea “MaMa Vox”. Oni su svoje poruke prenijeli na svoj način, putem muzike.

– Muzika je divna stvar. Muziku svi nekako osjećamo. Da li imali neki problem ili ne. U ovom slučaju inkluzivna modna revija je način da se spoje te dvije stvari. Da su tu i djeca sa poteškoćama u razvoju ali i ovi koji su tu da bi im pružili podršku – mišljenja je Maja Manojlović, predstavnik Vokalnog ateljea “MaMa Vox”.

Organizator događaja je Centar “Dajte nam šansu – Zvjedice”. Ova revija je po prvi put održana prije dvije godine pa se organizatori i učesnici nadaju da će ovaj događaj postati tradicionalan.

Jelena Milovanović Soldan

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA