Katalonski fudbalski klubovi u generalnom štrajku

704

Klubovi španske fudbalske lige iz Katalonije (Barselona, Espanjol i Đirona) odlučili su da se priključe generalnom štrajku koji će sutra biti održan u tom regionu.

Štrajk organizuje više od 40 sindikata i udruženja u regionu pod pokroviteljstvom organizacije “Sto za demokratiju” kao reakcija na pokušaje španske vlade da obustavi referendum u Kataloniji.

Prema zvaničnim podacima, u jučerašnjim sukobima je povrijeđeno više od 890 građana i oko 430 policajaca.

Dok će mnogi igrači iz prvog tima Barselone otići da se pridruže svojim nacionalnim ekipama uoči predstojećih međunarodnih utakmica, preostali igrači i članovi kluba neće prisustvovati sutrašnjem treningu, prenosi Rojters.

– FK Barselona pridružuje se generalnom štrajku u zemlji koji je sazvao “Sto za demokratiju” i zbog toga će klub biti zatvoren sutra – navodi se na Tviter nalogu kluba.

Nijedan član profesionalnih ili mladih timova u FK Barseloni neće sutra trenirati na stadionu Sijutat Esportiva, dodaje klub.

Klubovi Espanjol i Ðirona objavili su saopštenja danas u kojima navode da će se takođe pridružiti generalnom štrajku.

U znak protesta protiv nasilja u Kataloniji tokom jučerašnjeg referenduma, Barsa je odigrala utakmicu sa Las Palmasom bez publike.

Širom Katalonije danas je održan “tihi” protest radnika koji su u podne obustavili posao na 15 minuta, a u tome su učestvovali i zaposleni u kancelarijama kluba Barselona.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA