Pobjednici noćnog polumaratona obasjali Banjaluku (FOTO)

3842

“Elta kabel junior run” trka otvorila je premijerni “Dukat fit Banjaluka noćni polumaraton”. Klinci uzrasta od šest do 15 godina prvi su potrčali ulicama Banjaluke. Najbolji u svojim kategorijama ponosni su jer su istrčali stazu dugu 1 300 metara.


– Super mi je bilo na ovom takmičenju. Upoznala sam dosta drugara, a cilj mi je na početku bio samo da istrčim ovu rutu, nisam očekivala da ću pobijediti – rekla nam je Marija Vukić, pobjednik “Elta kabel junior run” trke  u kategoriji 2008 – 2009. godište.

Još jedna od učesnica podijelila je sa nama zadovoljstvo ali i radost.

– Bavim se atletikom već četiri godine, u Atletskom klubu Banjaluka. Nije mi bilo teško istrčati, jer to su moje discipline. Zadovoljna sam organizacijom, ali i nagradama koje su obezbijedili za nas učesnike – istakla je Slađana Tomaš, pobjednik “Elta kabel junior run” trke  u kategoriji 2005 – 2007. godište.

vlcsnap-2017-09-30-23h49m11s679
Iz kompanije “Elta-Kabel” kažu dasu se rado odazvali pozivu za učešće na jednoj ovakvoj manifestaciji koja prije svega promoviše zdrav život.

– Mi smo, čini mi se dobili najbolji zadatak, jer smo ove godine mogli da podržimo naše juniore. Dakle, svi naši školarci koji su se prijavili, učestvovali su ove godine i osvojili nagrade. Elta – Kabel je pružio podršku na način da smo pripremili prigodne poklone za naše pobjednike. I, svakako dami na ovaj način želimo da podržimo našu omladinu i da motivišemo i druge školarce da se i naredne godine prijave na ovu trku – istakla je Iva Đudurović, portparol “Elta-kabela”.

vlcsnap-2017-09-30-23h52m31s150
Pobjednik prvog “Dukat fit Banjaluka noćnog polumaratona” u muškoj kategoriji je Božidar Vujić član Atletskog kluba iz Istočnog Sarajeva. Na stazi dugoj 21 kilometar, kaže, oborio je sopstveni rekord.

– Super sam se osjećao od početka. Krenuo sam u svom ritmu kako mi je odgovaralo, a u 18-om kilometru uspio sam da pobijedim svog klupskog kolegu. Prvi put učestvojem na manifestaciji ovakvog tipa, i mislim da je sjajna organizacija – rekao je Vujić.

vujic
U ženskoj kategoriji prvo mjesto uzela je Lucija Kimano, bosanskohercegovačka atletičarka porijekom iz Kenije.

– Bilo je divno, iako nije bilolako savladati stazu, zbog krivina. U svakom slučaju, mislim da je ovo jedna odlična manifestacija, pogotovo zato što promoviše ono čemu se svi trebamo više posvetiti, a to je zdrav život – istakla je Kimano.

vlcsnap-2017-10-01-00h04m52s068
Na prvom noćnom polumaratonu u Banjaluci učestvovalo je oko 1 000 učesnika. Ovom manifestacijom organizatori su željeli da spoje sport i zabavu.

trka 2

– Banjaluka je uvijek bila grad sporta. Mi imamo taj jedan polumaraton, koji se održava u maju, i mi smo se potrudili da pokažemo da svi oni koji vole da trče ne moraju daleko da putuju da bi bili dio jedne ovakve manifestacije, jer se ona dešava u njihovom gradu – rekao je Vladimir Kuvanja, direktor “Dukat fit Banjaluka noćnog polumaratona”.

Marijana Bogdanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA