Republika Srpska dočekala svog svjetskog šampiona (FOTO)

5139

Veliki broj građana Istočnog Sarajeva dočekao je večeras u parku “Gavrilo Princip” novog svjetskog prvaka u džudou, Nemanju Majdova.

Sjajni as, koji je najsjajnije odličje osvojio pod zastavom Srbije, poručio je da je prvi planetarni šampion sa Balkana, što mu je bio cilj kada je počeo da trenira džudo.

– Nisam znao da ćete me ovako dočekati, iako sam znao da imam veliku podršku svojih sugrađana. Ostao sam bez teksta – rekao je Majdov.

Nemanja je dodao da je pobijedio sedam mečeva, a da je u kategoriji bilo 77 takmičara iz cijelog svijeta. Novi svjetski šampion je naglasio da mu je san donijeti olimpijsko zlato u Istočno Sarajevo:

– Nadam se da će i to doći na red, već na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je da je velika stvar za jednu zemlju kada kaže da je “zemlja svjetskih šampiona”, te da su opština i grad ponosni na porodicu Majdov. On je istakao da opština pruža podršku sportu, ali da je Nemanja ovaj put prevazišao sve mogućnosti i dokazao da jedan momak može sam dosta da uradi.

– Moram da obećam pred svima vama. Danas smo rekli da ćemo napraviti salu za svjetskog šampiona – porućio je Ćosić, čestitajući osvajanje zlata svjetskom prvaku.

Majdov je rođen 10. avgusta 1996. godine na Palama. Džudo je počeo trenirati u decembru 2003. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA