Pokrenuta istraga protiv Mektića!

1055

Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića na osnovu prijave koju je protiv njega podnio stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević.

Radi se o prijavi koju je Galijašević podnio krajem 2015. godine. Ta prijava je prvo odbačena, ali ju je Tužilaštvo prihvatilo nakon podnošenja pritužbe na odluku tužioca.

Kako stoji u obavještenju koje je proslijeđeno Dževadu Galijaševiću, kancelarija Glavnog tužioca uvažila je njegovu pritužbu, te će postupajući tužilac tužilačku odluku donijeti nakon postupanja na osnovu naloga, ponovnog razmatranja i ocjene svih dokaza.

Galijašević je u prijavi naveo da je Mektić počinio produženo krivično djelo pomaganje počiniocima krivičnog djela ratnih zločina nad Srbima na Ozrenu u operaciji “Farz 95” i nakon nje, kreirajući političke afere i iznoseći bombastična otkrića. U prijavi je navedeno da je Mektić tvrdio da je Galijašević učestvovao u tim zločinima na Vozući iako, kako tvrdi on, nikada nije bio na tom području.

galijasevic-dzevad

Naveo je i da je Mektić zloupotrijebio položaj i ovlašćenja tako što je optuživanjem osobe koja nije počinila zločin pomogao nepoznatom počiniocu ratnog zločina na Ozrenu da izbjegne zasluženu kaznu zbog ritualnog odrubljivanja glava 192 srpska vojnika i civila. Galijašević kaže da je podnio žalbu na raniju odluku tužioca i da očekuje da će Tužilaštvo raditi profesionalno.

Dragan Mektić kaže da se radi o još jednoj neviđenoj gluposti i nebulozi Tužilaštva BiH. Dodao je da je Tužilaštvo ranije utvrdilo da nema osnova za istragu u tom predmetu i da ne zna ni u kom svojstvu se on tu pojavljuje, ni šta mu stavljaju na teret.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA