Plenković danas u Žepču, Tuzli i Orašju

673

Premijer Hrvatske Andrej Plenković boraviće danas u posjeti Žepču, Tuzli i Orašju gdje će razgovarati sa predstavnicima vlasti o razvojnim projektima koje sufinansira hrvatska Vlada.

Plenković će u 14:35 časova u Žepču razgovarati sa načelnikom opštine Matom Zovkom, a potom će posjetiti Katolički školski centar, najavljeno je iz Vlade Hrvatske.

Hrvatski premijer će u 17:00 časova posjetiti gradilište Hrvatskoga kulturnog centra u Tuzli za čiju gradnju je dio sredstava izdvojila i Vlada Hrvatske, a potom i školski “etno kutak” Katoličkoga školskog centra.

Tokom boravka u Tuzli Plenković će razgovarati sa generalnim konzulom Hrvatske u tom gradu Ivanom Bandićem, predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog, privrednog i kulturnog života Tuzle, kao i sa članovima Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruženja Tuzlanskog kantona.

Plenković će u 20:00 časova u Orašju prisustvovati svečanom otvaranju “22. Dana hrvatskoga filma”, čiji je pokretač i dugogodišnji organizator glumac Ivo Gregurević.

Iz Vlade Hrvatske su najavili da će sa Plenkovićem biti i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA