Oprez: Magla i klizavi kolovozi otežavaju saobraćaj

555

Magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost na području Prijedora, Mrkonjić Grada, Kneževa, Zvornika i Istočnog Sarajeva, gdje su kolovozi mjestimično vlažni, dok se na području Semberije, Kneževa i Istočnog Sarajeva vozi po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Iz AMS upozoravaju na učestale sitnije odrone kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Zbog sanacije tunela Kalovita brda, na dionici magistralnog puta Ljubogošta- Pale, saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Derventa (Žirovina)-Šešlije, lokalitet Rabić-Vrhovi, u toku su radovi na presvlačenju kolovoza, pa se saobraća usporeno, jednom trakom, sa naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Bijeljina- Glavičice (ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini) saobraćaj je obustavljen za sva vozila. Saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare zbog sanacije klizišta saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Još traju radovi na izgradnji vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet Mahovljanske petlje, i od 23:00 do 5:00 časova na snazi su obustave saobraćaja do maksimalno 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8:00 do 18:00 časova saobraćaj će se odvijati tako što će 30 minuta trajati obustave, a 10 minuta propuštanja.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub na snazi su povremene obustava saobraćaja od pet do 15 minuta u periodu od 9:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00 časova.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo i dionica Ukrina-Gornja Vijaka saobraća se jednom trakom, naizmjenično, zbog aktiviranog klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima čekanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj na graničnom prelazu Stara Gradiška sužen je kolovoz, pa se može očekivati sporije saobraćanje u narednih mjesec dana.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA