Monika Beluči pokazala zašto je i dalje muški san (FOTO)

2907

Monika Beluči (52) preuzela je nagradu na 65. Filmskom festivalu u San Sebastianu u Španiji, a za tu priliku obukla je ružičastu lepršavu haljinu ponovo prisutne ostavila bez teksta.

Kroz tanku tkaninu ocrtavale su se obline italijanske glumice za kojom uzdiše cijeli svijet. Nagradu joj je uručio Džon Malkovič.

Nekoliko sati prije nego što je primila nagradu, Monika je održala konferenciju za medije na kojoj je govorila o svojoj karijeri, ali i nasilju koje se pojavljivalo u većem broju njenih filmova.

Monica Bellucci attends the Donostia Award Gala during the 65th San Sebastian Film Festival

– Mislim da je ta dualnost između poezije i nasilja oduvijek bila dio moje karijere. Mislim da je poezija u nasilju dio mog posla – odgovorila je na pitanja vezana uz film “Malena” koji je snimila 2001. godine.

Monica Bellucci attends the Donostia Award Gala during the 65th San Sebastian Film Festival

– Ljudi su te godine u Kanu mislili da je taj film prenasilan, a danas je to kultni film koji studenti na univerzitetima proučavaju – dodala je.

John Malkovich presents Monica Bellucci the Donostia Award during 65th San Sebastian Film Festival in San Sebastian, Spain. Pictured: John Malkovich, Monica Bellucci Ref: SPL1590282  270917   Picture by: Jack Abuin / ZUMA Press / Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York:	212-619-2666 London:	870-934-2666 photodesk@splashnews.com
 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA