Mamić: Presudiću sam sebi, neću u zatvor!

849

Zdravko Mamić, „savjetnik“ u zagrebačkom Dinamu, obratio se novinarima i hrvatskoj sportskoj javnosti prepoznatljivim tonom.

On je odlučio da progovori nakon što je saznao da je račun Dinama blokiran zbog starog milionskog duga Draženu Ladiću.

– Došao sam u klub nakon suđenja i zatekao grobnu atmosferu. Pitao sam što se događa, informisali su me da je Dinamo prvi put u 15 godina blokiran. Blokirala ga je presuda u slučaju koji je pokrenuo Dražen Ladić zbog iznosa od sedam miliona kuna. Došao je dan kada je Ladić dobio presudu i blokirao račun Dinama. To mi je bio okidač da se obratim navijačima i građanima – prenio je Indeks.hr reijči Mamića sa konferencije za novinare.

On ja trajala gotovo sat vremena, a tom prilikom se osrnuo i na suđenje, ranjavanje i ostale aktuelne teme.

– Nećete me vidjeti u hrvatskom zatvoru! Napustio bih Hrvatsku u četvrtoj sekundi, ali volim svoj život. Ja ću sam sebi presuditi, nisam zaslužio da budem u zatvoru. Ako me osude, sam sebi ću presuditi.

Mamić kaže da je uplašen za svoju bezbjednost.

– Bojim se, strašno, ali nisam naoružan. Neću nikad biti naoružan. Moja uža i šira porodica je morala da ode iz zemlje. Moj Zoran je izdajnik, izdao je Dinamo, izdao je brata, morao je pobjeći iz zemlje. Ali drago mi je da me je izdao, bar je sebe spasao. Razumijem ga, spasao je sebe i danas finansira cijelu moju porodicu. Djeca mi drhte i plaču, govore mi da ne žive od novca, Dinama i Hrvatske, već samo žele svog oca. I nisam patetičan.

Nastavak priče bio je pokušaj ubistva.

– Ja sam jedan od vas, mi smo braća, sugrađani. Mene su bezočno pokušali da ubiju na mjestu gdje mi je preminuo otac. A po medijima – jesam li se sam pripucao, je li to Mamićev agresivni PR? To je bolesno! Što se dogodilo frajerima koji su bacali baklje u Splitu, oslobođeni su! Onaj koji me je udario na Braču je drugog dana pušten. Poljud grmi dvaput po deset minuta Ubij Mamića, Pili smo pelina, pušili smo trave, najviše volimo Mamića bez glave!.

Mamić je pričao gotovo u jednom dahu.

– Da, nisam glup. Mogu samo da me ubiju. Odbio sam policijsku zaštitu jer ne vjerujem policiji. Godinama znaju da me živog žele u grobu. Da me ubijete pred njihovim očima, oni ne mogu da reaguju – rekao je između ostalog Mamić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA