Magla na području Kneževa, Vlasenice i Han Pijeska

554

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su jutros mokri i klizavi, vidljivost je smanjena zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni.

Na području Kneževa neophodan je dodatni oprez pri vožnji jer je vidljivost, zbog guste magle, mjestimično smanjena na svega 20 do 30 metara, dok je na prevoju Han Pogled, na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak, vidljivost do 80 metara, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na dijelu magistralnog puta u gradskoj zoni Nevesinja, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

U toku su završni radovi na izgradnji vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Doboj, zbog čega je petlja “Mahovljani” zatvorena za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Izmjene u odvijanju saobraćaja planirane su u periodu od 7:00 do 19:00 časova.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”.

Još traju radovi na izgradnji vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, na lokalitetu Mahovljanske petlje, gdje u vremenu od 23:00 do 5:00 časova dolazi do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Zbog radova na sanaciji tunela Kalovita Brda, na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku je izgradnja kanalizacione mreže, zbog čega je na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini saobraćaj obustavljen za sva vozila.

Saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8:00 do 18:00 časova saobraćaj se odvija tako da obustave traju 30, a propuštanje saobraćaja 10 minuta.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od 9:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00 časova.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare izvode se radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području Federecije u toku su radovi na putnim pravcima Hadžići-Pazarić, Stupari–Kladanj, Tuzla-Kalesija i Semizovac-Ilijaš.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj na graničnom prelazu Stara Gradiška sužen je kolovoz, tako da se na tom graničnom prelazu može očekivati sporije saobraćanje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA