Doboj: Kiša omela projekciju na otvorenom (VIDEO)

622

Kiša i loše vrijeme nisu dozvolili da se po prvi put u Doboju održi projekcija filma na otvorenom. Ipak, posjetioci nisu otišli razočarani zato što je projekcija prikazana u velikoj kino sali. Svoje oduševljenje animiranim, avanturističkim filmom nisu krili najmlađi.

Glavni junak crtanog filma je vrabac Ričard, siroče kojeg su od rođenja odgajale rode, pa je i sam počeo vjerovati da je jedan od njih priča je koja je zainteresovala najmladje Dobojlije. Ali i njihove roditelje, koji ipak kažu da bi utisak bio jači da je vrijeme dozvolilo da se projekcija održi u gradskom parku,kao što je bio plan.

Projekat Operacija kino realizovan je u saradnji sa Sarajevo film festivalom. Iako čelnici Centra za kulturu nisu krili razočarenje zbog projekcije u zatvorenom, najavljuju da će već večeras, ukoliko vrijeme dozvoli, Dobojlije uživati u projekciji pod otvorenim nebom. Najavljuju da će večeras biti prikazan film “Sing Street”. A planova u centru ne manjka ni za naredni period.

– Sljedeće sedmice smo pripremili reviju domaćih filmova, petak, subota i nedjelja imaćemo uzastopno po četiri projekcije domaćih filmova. To su “Zona Zamfirova”, “Gorčilo”, “Na mliječnom putu”, “Vojna akademija”, “Veče samuraja”. Znači sve su to filmovi, koji nisu stari, sve su to produkcije od prošle godine i cijena je simbolična, svega dvije marke.

Zbog velikog interesovanja za pozorišne predstave, od ove godine u dobojskom hramu kulture otpočeće i pozorišna sezona. Najprije će igrati banjalučko Pozorište „Jazavac“, predstavu „Celo telo tu me boli“. Za one koji vole muziku iz Centra najavljuju i koncert vojnog orkestra OS BiH.

Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA