Zapalio vatru da bi pokazao gdje je, požar izmakao kontroli

915

Veliki požar izbio je oko 19 sati na brdu Šušanj u Baru, javljaju “Vijesti”.

Požar, koji je zahvatio veliku površinu, je formirao plameni trougao na brdu i jasno je vidljiv iz praktično svih dijelova Bara.

Vatra se od vrha brda spustila ka starima naseljima Karadanovići i Talići. Načelnik Barske službe zaštite Velizar Čađenović rekao je “Vijestima” da je plamen buknuo pod nevjerovatnim okolnostima.

– Obavješten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u namjeri da signalizira na kom se mjestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vjetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki dio brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vjetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca – rekao je Čađenović.

On je dodao da će tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara od ranih jutarnjih sati kao i raspoloživih aviona crnogorskog MUP-a. – Odmah smo počeli da pravimo planove akcije za sutra, od rane zore.

U ovom trenutku je vatra još daleko od puta, međutim, zbog mogućeg razvoja situacije moramo biti maksimalno na oprezu – kazao je Čađenović.

“Vijesti” u barskoj policiji saznaju da izgubljeni Poljak još nije pronađen.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.