Upali u kuću, vezali ženu, udarali ih i pucali

1450

U mjestu Gusti Teslić, kod Teslića, noćas se dešavala prava drama nakon što su nepoznate osobe “upale” u porodičnu kuću Omerović i izvršile razbojništvo koristeći silu i vatreno oružje.

Kako prenosi Avaz.ba, sve se odigralo oko 1.30 poslije ponoći. Porodica Omerović, kada je krenula na spavanje, nije mogla ni da sluti kakva ih drama čeka. Još nepoznati muškarci “upali” su im u kuću, dok su Omerović i njegova supruga bili u dubokom snu. Probudili su ih jaki udarci u glavu. Jedan od razbojnika zatim je, dovodeći i sebe u opasnost, pucao u zid spavaće sobe. Na sreću, ispaljeni metak nikoga nije ranio. Nesrećni supružnici doživeli su ogroman šok, a okrutni razbojnici tražili su novac i zlato.

Da se radi o razbojništvu poput onih iz filmova, najbolje govori činjenica da je A.O. zadobila lakše telesne povrede, a njen suprug R.O. teške povrede. Uprkos ogromnom šoku koji su pretrpili, Omerovići su ih pokušali savladati. Budući da se A.O. pokušala boriti s jednim od pljačkaša, uz upotrebu sile odlučio je zavezati. Potom su, ne birajući čime i kako, nastavili udarati njenog supruga. Uporno su tražili novac i zlato. Usljed jakih i brojnih udaraca, zadobio je teške tjelesne povrede. Kako nisu uspjeli pronaći novac kao ni zlato, nakon drame koja je trajala više od sat vremena, nemilosrdni razbojnici udaljili su se iz kuće u nepoznatom pravcu.

Pretučena i prestravljena porodica odmah je pozvala policju, a potom su se, oko 3.30, obratili u Dom zdravlja Tešanj. Usljed teških povreda, prebačeni su za Kantonalnu bolnicu Zenica.

Omeroviću, čije je tijelo prekriveno modricama, konstatovane su teške povrede i to fraktura glave i potres mozga. Zbog težine povreda, zadržan je u zeničkoj bolnici.

Cjelokupan slučaj prijavljen je policiji u Tesliću koja vodi istragu u vezi sa ovim nesvakidašnjim incidentom.

Šok je pretrpila i majka nesrećnog Omerovića, koja stanuje u prizemlju kuće. Prvobitno je njoj “upao” jedan nepoznati muškarac, dok su ostala trojica razbojnika, razvalivši ulazna vrata, provalili na prvi sprat gdje žive supružnici Omerović. Starica, na sreću, nije povrijeđena.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA