Džoger-milioner gurnuo ženu pod autobus, pa uhapšen?

804

Muškarac koji je uhapšen na osnovu sumnji da je, dok je džogirao, gurnuo jednu ženu pod autobus na londonskom mostu, identifikovan je kao američki milioner i investicioni bankar. On, međutim, tvrdi da nije bio u Britaniji u trenutku kada se dogodio prestup za koji ga britanske vlasti terete.

Osumnjičeni, Erik Belkvist, uhapšen je u četvrtak nakon što je policija 8. avgusta uputila apel za pomoć u potrazi za džogerom za koga se vjeruje da je gurnuo 33-godišnju ženu pred autobus koji je nailazio, a koja je tom prilikom samo lakše povrijeđena, što se vidi na snimcima sigurnosne kamere, prenosi danas londonski “Indipendent”.

Džoger gurnuo ženu pod autobus, svi ga traže (VIDEO)

Pravna firma koju je Belkvist angažovao za svoju odbranu saopštila je da je “njen klijent greškom uvučen u ovaj slučaj”.

– On kategorično negira da ima veze sa tim i ima nepobitan dokaz da je bio u SAD u trenutku kada se incident dogodio, te shodno tome očekujemo brzo rješenje za ove u potpunosti pogrešne optužbe – navodi se u saopštenju. Belkvist, inače, radi za privatnu firmu koja se navi kapitalnim ulaganjem “Haton Kolins”. Londonska policija je, međutim, 8. avgusta saopštila da je 5. maja oko 07.40 sati 33-godišnja žena hodala istočnom stranom mosta kada ju je muškarac, koji je džogirao, dok se sa njom mimoilazio ramenom gurnuo na ulicu pred autobus koji je upravo nailazio, i koji ju je zamalo udario.

Policija je navela i da se 15-ak minuta kasnije džoger vratio i da je žena pokušala da sa njim razgovara, ali je on “nije prepoznao i nastavio je da džogira”. Policija je tada navela da još nije uspjela da identifikuje džogera, ali ga je opisala kao bijelca u 30-im godinama.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA