I sutra sunčano i veoma toplo

615

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) i sutra će biti sunčano i vruće, uz temperaturu do 38 stepeni Celzijusovih, ali će postojati uslovi i za lokalne izolovane pljuskove.

Noć između subote i nedjelje će na jugu i sjeveroistoku biti tropska, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 18 do 23, na sjeveroistoku i jugu do 25 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 33 do 38, ponegdje na jugu Hercegovine i na sjeveroistoku i stepen dva toplije 40 ili 41, u planinama od 31 stepen Celzijusov.

U noći između nedjelje i ponedjeljka na zapadu i sjeverozapadu Krajine doći će do pojave grmljavine i pljuskova i grada, kao i pojave jakog vjetara, u planinskom pojasu.

Pnjuskovi sa grmljavinom će se do jutra premještati na istok, zahvatajući veći dio zemlje, dok će na jugu Hercegovine ostati suvo.

Danas je u Republici Srpskoj i FBiH sunčano i veoma toplo, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 22, Majevac 27, Bileća 28, Mrakovica, Višegrad 29, Čemerno i Han Pijesak 30, Kneževo, Manjača i Kalinovik 31, Krupa na Uni 32, Banja Mlječanica, Kotor Varoš, Gacko, Novi Grad i Srebrenica 33, Krupa na Vrbasu, Prijedor, Srbac, Zvornik, Sokolac i Sarajevo 34, Ribnik, Banjaluka, Nevesinje, Doboj, Tuzla i Neum 35, Mrkonjić Grad, Šipovo i Bijeljina 36, Trebinje i Livno 37, Foča i Rudo 38, a Mostar 41 stepen Celzijusov.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA